“Üretkenliği teşvik edeceğiz”

11 Ocak 2018 16:07

Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal ve azaları, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın köy buluşmaları kapsamında Gençali Köyünün kayısısıyla meşhur olduğunu ve bunun üretiminin fazlalaştırılması, önce Türkiye’ye ardından da dünyaya tanıtılması amacıyla köyde Kayısı Festivali düzenlenmesine katkı sunacağını açıklamasının ardından gerçekleşen ziyarette festival tarihi 7-8 Temmuz olarak belirlendi.

Ziyarette konuşan Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal, belediyenin köylerinde 30 Aralık 2017’de düzenlendiği etkinlik için Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Başkan Günaydın’ın kayısı festivali düzenleme sözünün ardından kendilerinin de bu sözden yola çıkarak çalışma başlattıklarını söyleyen Muhtar Uysal, “Sizlere şahsım ve köy halkım adına teşekkür ederim. Köyümüzde 7-8 Temmuz 2018’de kayısısı festivali düzenleyeceğiz, bu da sizlerin önderliğinde olacaktır. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Köy buluşmaları kapsamında Gençali Köyündeki programda olağanüstü karşılandıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gençali’nin misafirperver bir köy olduğunu hatırlattı. Köyleri dolaştıklarını, sorun, istek ve talepleri dinlediklerini dile getiren Günaydın, Gençali’nin istikbalinin açık bir köy olduğunu belirtirken, köye göçün başladığını kaydetti. İleriye dönük olarak belediyeye yetkiler verilmesi durumunda köyleri eğitim ve kültürel olarak desteklemeyi amaçladıklarını dile getiren Günaydın, köylerde tiyatrolar, konserler düzenleneceğini, kütüphaneler getirileceğini ve milli şuuru ortaya çıkaran faaliyetler düzenleyeceklerini anlattı. Avrupa köylerinde insanların nasıl çalışkan ve mutlu ise Isparta’daki köylerinde aynı yaşama zevkini tatmalarını istediklerini kaydeden Günaydın, “Köylerimizin Avrupa köylerinden daha iyi yaşamasını, eğitim almasını, köyüne hizmet vermesini istiyorum. Köy buluşmalarımızın ana hedefi budur” dedi.

Gençali köyünde kayısı festivali düzenlenmesi için destek vereceklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Gençali’mizin hedefine koşar adım gitmesini istiyoruz. 7-8 Temmuz’da kayısı festivali düzenleyeceğiz. Bazı köylerimizde işaretler var. Bu köyümüzde de ışık almaya çalışacağız. Çaltı’da sarımsak festivali yapacağız. İlimizde ilk etapta sarımsak ve kayısıyı ön plana çıkaracağız. Onlar yola çıkmışlar bizde destek vereceğiz. Köyler üretirse bu vatan bizim olur, bundan uzak kalırsa bu ülke ilerlemez. En büyük olay üretkenliktir. Köylerdeki programlarımız devam edecek. Üretkenliği daima teşvik edeceğiz. Köylerimizde kooperatiflerin gelişmesi lazım. Avrupa kurduğu kooperatiflerle kalkınıyor. Yüzlerce üretici, tek satıcı olacak. Bu kooperatif sayesinde üretici daha çok kazanacak.  Bunu başarmakta birlik ve beraberlikten geçiyor. Kooperatifçiliği köylerimizde oturtmalıyız. Üreticimiz malını istediği kadar üretecek, satacak, malını denize dökmeyecek, çöpe atmayacak. Ziraatta doğal ürünlere kayma olacak, o zaman umut köylerde olacak. Köylerdeki halkımızın kalkınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber 401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...