Başkan Günaydın’dan Büyük Meydan ve Fuar Merkezi müjdesi

6 Ocak 2018 12:19

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çevre yolu ile Çünür Mahallesi arasında alan 6 kilometrelik bölgede kurulacak büyük meydan ve fuar merkezi projesine start veriyor.  Belediye hizmet binası, opera binası, cami, ticarethanelerin olacağı yeni projede 7 katlı konutlar da inşa edilecek

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2018 yılında uygulamaya koyacağı projeleri açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda Yeni Meydan Projesi’ne 2018 yılında başlanıyor. Çünür ile Çevre Yolu arasında kalan eski fuar merkezinde oluşturulacak projede meydan ve fuar merkezinin yanı sıra konutlar da inşa edilecek. Başkan Günaydın Antalya’da 2016 yılında düzenlenen EXPO’nun benzerinin Isparta’da yapılması için de altyapı çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  Çünür Mahallesi ile Çevre yolu arasında alan 6 kilometrelik bölgede yeni şehir oluşturulacağını, yıllardır kent gündeminde fuar alanı olarak bilinen bölgede belediyenin çok kapsamlı projelendirme çalışması yapıldığını söyledi. Başkan Günaydın, 114 bin metrekarelik kısmına şehir meydanı kurulacak proje içerisinde Isparta şehir merkezinden görülebilecek kule ile belediye hizmet binası, milli kütüphane, opera ve sanat merkezi de olacağını söyledi. 

2018’de Büyük Meydan projesini harekete geçirdiklerini aktaran Başkan Günaydın, “114 dönüm meydan yapıyoruz.  Etrafında belediye sarayı, kütüphaneler, opera binası, cami ve ticarethanelerin olacağı bir meydan. Nasıl Avrupa’da büyük meydana adam kiliseyi koymuşsa ben de camiyi yapacağım. Bu meydanın yapılacağı yer eski fuar alanı.  Buranın imar tadilatı yapıldı. Bir yıldır imar düzenlemeleriyle uğraştık. Meydan Projesi çok büyük bir proje” dedi.

Burada konutlaşmaya izin de verileceğini aktaran Başkan Günaydın, “Konutta koyacağız oradaki arsalar belediyeye geçiyor. Hatta 7 katlı yapılaşmaya izin verilecek. Özel projeler yapılacak. Mimar arkadaşlarla ilgilenip oraya  mimari tarzı iyi olan  projelerin yapılmasını isteyeceğiz. Mimarlar Odası ile orada özel çalışma yapılacak. Oradaki konutlar her yerden değerli olacak. Çünkü yanında şehir meydanı var. Demiryolu var. Burada fuar oluşturulacak. Bir bardak suda fırtına koparacağız.  Gökkube’nin 5 katı büyüklüğünde kanal şeklinde fuar merkezi yapılacak. Etrafında su öğeleri, havuzlar olacak” diye konuştu.

Dünya fuarı anlamına gelen EXPO organizasyonunun Isparta’da yapılması içinde bu bölgede çalışmalara başlayacağını aktaran Başkan Günaydın, “  EXPO için fuar alanı oluşturulacak. EXPO 2016 Antalya yaptılar. Çocuk ve çiçek dediler bitirdiler. Olmaz yanlıştı bu.  Yaptıkları da bir işe yaramaz maalesef. 1 milyon TL para harcandı yazık oldu. Bizi EXPO Isparta yapacağız. İçinde kazanç olacak. Çiçek çocuk şıkkıyla girmeyeceğiz. Tüm Türkiye’yi temsil eden bir EXPO Isparta yapmak istiyoruz. Bir bardak suda fırtınalar yaratmak istiyoruz. İşte bunlar bizim projemiz. Otogarla Yeni Meydan projesi arasındaki bölümde EXPO alanı oluşturulacak” dedi.   

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...