İHH´dan ‘Kış Kampanyası’

1 Ocak 2018 16:43

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, içinde bulunduğumuz kış dolayısıyla zor durumda kalan insanların hayatlarını koruyabilmek için kış kampanyası başlattıklarını belirterek; “Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Kış geldi. Savaş, doğal afet veya imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca insan kış mevsimini zor şartlar altında geçiriyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Geçen kış onlarca bebek ülkelerinde donarak hayatını kaybetti.

Başta yetimler, fakir ve yardıma muhtaç insanlar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerinin kışın giyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olaak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi kış mevsiminde bulunuyoruz ve doğal olarak havalar da soğudu. Bir çok ülkede insanlar soğuk hava şartları ile mücadele ediyor. Bir çoğu ise donarak ölüyor. İşte bu noktadan hareket ederek İHH olarak bizde ülke, millet, din, dil ayrımı yapmadan kış dolayısıyla zor durumda kalan insanların hayatlarını koruyabilmek için sizleri 'İnsanlığını gör' adlı acil yardım kış kampanyası başlattık ve tüm vatandaşlarımızı bu kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Yağmur ve çamurdan korunmaları için bot; üşümemeleri için battaniye, atkı, bere, eldiven, mont; bebeklerin aç kalmaması için mama ve bisküvi; yuvaları sıcak olsun diye yakacak yardımında bulunabilirsiniz” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, 'İnsanlığı Gör' yardım kampanyasına neden bu ismin verildiğini de şöyle açıkladı; “Milyonlarca Suriyeli yıllardır mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. Yemen'de çatışmalar içinde kalan binlerce çocuk gıda ve sağlık ürünlerine ulaşamıyor. Arakan'da ölümden kaçan milyonlarca mülteci Bangladeş'teki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze'de ambargo ve abluka altındaki insanlar dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde yaşıyor.

Sonuçta; Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz.

Söz konusu kampanyamıza katılmak isteyen vatandaşlarımız; 45 TL Bot, 40 TL Mont, 20 TL Eldiven, Atkı ve Bere. 35 TL Battaniye, 20 TL Mama, 10 TL Bebe Bisküvisi ve 10 TL Yakacak olmak üzere toplam 200 TL'lik 'Kış Paketi' yardımında bulunabileceğiniz gibi, Bütçenize göre, dilediğiniz yardım malzemelerinin tutarı kadar da bağışta bulunabilirsiniz.

Kış Kampanyamıza yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız; Isparta İnsanı Yardım Derneği'nin Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 001 nolu hesabına para yatırarak destekte bulunabilecekleri gibi, KIŞ yazıp 3072'ye göndermek suretiyle kampanyamıza 5 TL'lik bağışta bulunabilirler” dedi.

 

Bu haber 367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...