Başbakan’dan Isparta’ya Müjdeler!

31 Aralık 2017 20:16

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Isparta 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada Isparta ile ilgili beş önemli konuya dikkat çekti.

Isparta'ya hızlı trenin mutlaka geleceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, "Bu gül diyarını Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolunu da hızlandıracağız. Ayrıca Isparta'ya yeni organize sanayi bölgesi kuracağız. Organize Sanayi Bölgesi demek iş demek aş demek" diye konuştu.

Dar gelirli ailelerin konut ihtiyacını çözmek için TOKİ’ye tahsis edilmek üzere 400 dönüm arazi belirlendi. TOKİ Isparta’da 2 bin konut daha yapacak.

Isparta – Antalya – Burdur – Afyonkarahisar Hızlı Tren Hattı yapılacak. Artık Isparta’nın başta söz konusu iller olmak üzere tüm Türkiye’ye ulaşımı hızlanacak.

Isparta’nın ekonomik değerleri arasında yer alan gül ve lavantanın küresel pazarda daha fazla yer bulması için çalışmalar başladı. Ekonomi bakanı konunun takipçisi.

Isparta’ya 8 bin kişilik yeni bir istihdam kapısı açılıyor. 2 Tane yeni Organize Sanayi Bölgesi kurulacak.

Isparta – Antalya Dereboğazı yolu çalışmalarına hız verilecek. Antalya’ya daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılacak. Bu hem turizmi hem de ticareti hareketlendirecek.

Bu haber 453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...