Kamuda Bin 298 Personel İhraç Edildi

27 Aralık 2017 18:15

Isparta Valiliği görevden ihraç edilen, göreve iade edilen, görevden uzaklaştırılan güncel kişi sayısını açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında kamuda çalışan bin 298 personel ihraç edildi. Aynı soruşturmalarda 282 kamu çalışanı görevden uzaklaştırılırken, daha önce görevden uzaklaştırılan 402 personel ise göreve iade edildi. Soruşturmalar kapsamında 19 kamu personeli tutuklandı.

MİLLİ EĞİTİM’DE 419 İHRAÇ

Isparta Valiliği’nden edinilen bilgilere göre kamuda en fazla ihracın yaşandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 419 kamu personeli FET/PDY soruşturmaları kapsamında ihraç edildi. Aynı kurumda görevden uzaklaştırılan personel sayısı ise 34 olarak kayıtlara geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde daha önce görevden uzaklaştırılan 143 personel ise soruşturması tamamlandıktan sonra göreve iade edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 4 personel ise soruşturmalar kapsamında tutuklandı.

SDÜ’DE 357 İHRAÇ

FETÖ / PDY operasyonlarında şantaj merkezi olarak kamuoyunda anılan ve ciddi bir temizlik içerisinde girilen Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de 62 personel görevden uzaklaştırıldı. SDÜ’de ihraç edilen personel sayısı ise 357 olarak açıklandı.

Bilindiği gibi SDÜ özellikle ülke gündemine bomba gibi düşen ve kendisini Genel Başkanlık koltuğundan eden CHP Lideri Deniz Baykal’a düzenlenen kaset komplosunun merkezi olarak ortaya çıkmıştı.

EMNİYETTE 155 İHRAÇ

FETÖ’nün kadrolaşmaya önem verdiği kurumların başında gelen Emniyet Müdürlüğü’nde de önemli bir temizlik yapıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde FETÖ soruşturması kapsamında 155 personel görevden ihraç edildi. Poliste görevden uzaklaştırılanların sayısı ise 85 oldu. Emniyette daha önceden görevden uzaklaştırılan 49 personel ise soruşturmaların tamamlanmasının ardından göreve iade edildi. Emniyet Müdürlüğü’nden görevli 3 personel ise soruşturmalar kapsamında tutuklandı.

 

Bu haber 438 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...