AK Parti 6. Olağan İl Kongresi 31 Aralık Pazar Günü

27 Aralık 2017 18:10

AK Parti İl Başkan Osman Zabun, katıldığı Basın Kulübü programında 31 Aralık’ta Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 6. Olağan Genel Kurul toplantısı hakkında bilgi verdi. Kongrenin AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacağını ve saat 15.00’da başlayacağını belirten Zabun, il yönetimi kadrosunda da önemli ölçüde değişikliğe gideceklerinin sinyalini verdi.

5. olağan kongrede ağırlıklı olarak gençlere yer verdiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şunları söyledi: “ Yönetimimizi oluştururken yüzde 30 genç kriterimiz vardır. Bu da 35 yaş altı kriteridir. Ayrıca yüzde 30 kadın olmak zorundadır. Eğitim düzeyiyle ilgili kriterlerimiz var. Tüm bu kriterlerle ilgili bir yönetim belirlemesi yapacağız.

Bir şehrin gerek mahalli esaslı olarak gerekse demografik nüfus yapısı itibariyle temsil edecek bir kadroyu oluşturma noktasında hareket ediyoruz. Referandumda anayasamızda çok ciddi değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerden bir tanesi de 18-25 yaş arasındaki genç kardeşlerimizin seçilme hakkının onlara verilmesiyle alakalıydı. Bu bizim kongremize de yansıyacak. 18-25 arasındaki kardeşlerimiz de kadromuzda yer almış olacak. Anayasa değişikliğinde bir sonuca ulaştığını somut bir şekilde ortaya koyma yaklaşımı da olacak. Bu çerçeve içerisinde ben ağırlıklı olarak şuna dikkat ediyorum; siyaset önemli bir şey. Dolayısıyla siyaset yapılırken de hep belli insanların siyaset yapması yerine alttan gelen kuşakların da siyasete dahil edilmesi ve tecrübe kazanması son derece önemlidir. 5. Olağan kongresi genç kadroya olanak vermişti. Yine genç insanlarımıza imkan vereceğiz. Kadınlarımızın siyasete dahil olması parti olarak önemsediğimiz bir husustur. Aynı kadroyla devam etmek de mümkün değil. Yeni arkadaşlarımız olacak. Bugüne kadar hiç aktif siyaset yapmamış arkadaşlarımız da olacak. Isparta’nın geleceğinde gerek hizmet noktasında gerekse hemşerilerimizle olan diyaloğu sürdürecek ve tüm işleri omuzlayacak bir kadro oluşturmaya özen göstereceğiz.

Son olağanüstü kongremizde tüzük değişikliğimiz olmuştu. İl yönetim kurulu sayımız şuanda 40. Tüzük değişikliğiyle birlikte sayı 30’a düşürüldü. Bir taraftan sayıyı 30’a indireceğiz hem de bahsettiğim unsurları içinde barındıran bir yönetim kadrosu oluşturmaya gayret edeceğiz.

Bazen arkadaşlar kimi yazdın diye soruyorlar. Bu iş son dakikaya kadar her şey olabilir. Bugünden ne şöyle ne de böyle demek mümkün. Kalem kağıda düştüğünde ne yazarsa siyasette o olur. Elbette ön değerlendirme ve hazırlık çalışmaları mutlaka vardır.

Sayın Başbakanımızla daha önceki süreç içerisinde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bizden önce Burdur il kongremiz var. Oraya iştirak edecekler, arkasından da Isparta il kongremize teşrif edecekler. Isparta’mıza kongre vesilesiyle geldiğinde hemşerilerimizle coşkulu buluşma gerçekleştireceğini, Isparta’mıza da kongre vesilesiyle önemli müjdeler vereceğini düşünüyoruz.

Isparta’da 52 bin 500 üyemiz var. Üyelerimizin tamamının ismine davetiyelerini yazdık. Davetiyelerimizin dağıtımına başlandı. 1-2 gün içerisinde davetiye dağıtımları tamamlanmış olacak. Protokol üyelerine ayrıca davetiye hazırladık, onlar da ulaştırılıyor.”

Bu haber 559 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...