Isparta’da Cemevi temeli atıldı

23 Aralık 2017 13:17

Yaklaşık 15 bin Alevi kökenli vatandaşı olan Isparta’da Işıkkent mevkiinde Cemevi temeli atıldı. Avrupa Alevi birlikleri Genel Başkanı Hüseyin Mat Antalya Alevi Kültür Derneği Başkanı Nurettin Erdoğan’ında katılımlarıyla gerçekleşen temel atma töreniyle CHP il başkanı Eyüp Ersoy, İYİ parti il başkanı Mustafa Şimşek,  İşçi Emeklileri başkanı Kadir Ersal, Bakkallar Bayiler odası başkanı M.Ali Bapbacı, Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk, programa katılarak dernek yetkililerine destek sözü verdiler.

Dernek başkanı Sabriye Aydın yapmış olduğu konuşmada şunlara yer verdi ; “uzun bir çalışmadan sonra nihayet bugün Cem Evimizin temelini atıyoruz. İbadetlerinde hak Muhammed, ya Ali diyenler 12 İmamları  pir görenler, Hz. Hüseyin’in Karbela’da direnişini kendine ilke edinenler, Yunus’u, Pir Sultanı, Hünkar Hacı Bektaş Veli’yi  Alevilerin piri görenler insanlar arasında ırk, din, mezhep ayrımı yapmayanlar 72 millete aynı nazarla bakanlar bizi buradan  paylaşan herkese hoş gelmişler sefa getirmişlerdir. 

Isparta’da yaşayan Bektaşilerin, Alevilerin ibadetlerini özgürce yapacakları umuduyla bu Cemevinin barışa kardeşliğe, sevgiye, karşılıklı birbirimizi tanımaya vesile olması umuduyla hepinize  yürekten teşekkür ediyorum. Mimarımız  Uğur Kılınç , Deveci İnşaat sahibi Mustafa beyede  katkılarından dolayı ayrıca şükranlarımı iletiyorum.” Dedi.

Törende kendisine söz verilen CHP il başkanı Eyüp Ersoy bu güne kadar Isparta’nın merkezinde bir Cemevi olmayışının hem CHP olarak bizlerin hemde devletin bir ayıbı olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı. Daha sonra yine kendisine söz verilen İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek atacağımız bu temelin barışa kardeşliğe ışık tutacağını diliyor, hayırlara vesile olmasını istiyoruz. Yorumunu yaptı.  Yine kendisine söz verilen Avrupa Alevi birlikleri Genel başkanı Hüseyin Mat, Aleviler konusunda ön yargıların kırılması için vatandaşların bu konuda duyarlı olması kendilerinin de Aleviliğin tanıtılması konusunda daha geniş çalışmalar yapacaklarını aynı zamanda temeli atılan bu derneğin bir gün içerisine Alevilerin, Sünnilerin,Hristiyanların da kapısı olacağı herkese açık tutulacağı barışa sevgiye ve kardeşliğe giden yolun olacağını inandığını belirtti.

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...