“Arazi toplulaştırması çiftçinin kazancını artırdı”

22 Aralık 2017 13:05

Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Acar, Şarkikaraağaç, Çiçekpınar ve Çarıksaray belediyeleri olarak ortak arıtma kurma çalışması başlattıklarını söyleyerek, “ortak arıtma tesisi projesi hazırlandı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. %50 hibe desteği ile yapılacak arıtmanın maliyeti 2 milyon TL’yi buluyor. Atıma tesisinin yapımı ve çalıştırılması için ŞARKAT-Bir adında birliğimizi de kurduk. Böylece Beyşehir gölü kirlilikten kurtulmuş olacak. Projenin onaylanması halinde yapımına hemen başlanması planlanıyor” dedi.

Çiçekpınar Beldesinde tarım arazilerinin %80’inin toplulaştırmasının tamamlandığını bildiren Belediye Başkanı Acar, “arazi toplulaştırması vatandaş açısından çok iyi oldu. Daha önce 7-8 parça halinde ayrı ayrı yerlerde arazisi bulunan vatandaşların arazisi bir noktada toplandı. Böylece vatandaş arazini ekip biçerken maliyetleri ve iş gücü azaldı. Bunun yanında yapacağı yatırım için daha büyük arazi ihtiyacı olan çiftçiler sağda solda arazi aramak zorunda kalmadan kendi arazisi ile işini görebiliyor” diye konuştu.

Çiçekpınar’da hayvancılığın günden güne geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı  Derviş Acar “ben göreve geldiğim dönemde günlük Çiçekpınar’dan 4 ton civarı süt toplanıyordu. Bugün günlük toplanan süt miktarı 14-15 tonu buluyor. Çiçekpınar’da 3 binin üzerinde büyükbaş hayvan var. Bu insanların ürettiğinin bir göstergesi” ifadelerini kullandı. Seçim döneminde verdikleri sözlerin tamamını yerine getirdiklerini bildiren Acar, “seçim vaatlerimizden sadece kültür merkezi kaldı. Onu da önümüzdeki yıl yapmayı planlıyoruz” dedi.

Kızıldağ eteklerinde 74 bin metrekare araziyi TOKİ konutları yapılması için verdiklerini belirten Acar, “arazide 3’er katlı TOKİ konutları yapılacak. Belediyemize konut sahibi olmak isteyen 480 kadar vatandaşın müracaatı var. Üst tarafı orman olan çok güzel bir arazi Kızıldağ tesislerine 2 km uzaklıkta, kızıldağın eteklerinde doğa ile iç içe evler yapılacak” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...