Sektör Temsilcileri Bilişim Gününde Öğrencilerle Buluştu

19 Aralık 2017 17:51

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğunca düzenlenen “Bilişim Günü” kapsamında sektör temsilcileri öğrencilerle buluştu.

Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Halil Nadir Dal, bilişimin global dünyanın en önemli konusu haline geldiğini belirterek alanında uzman katılımcıların vereceği değerli bilgiler ışığında etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Robosort Kurucu Ortağı Timuçin Çelik, endüstriyel gelişim konusunda bilgi vererek “Verimliliği arttırmak için verimimizin olması gerekir veri toplamamız gerekir. Türkiye’nin ulaşması gereken noktalardan bir tanesi sentez, sizin gibi genç mühendis arkadaşlarım fabrikadaki makineleri inceleyerek bu makineyi daha verimli hale nasıl getirebiliriz diye çalışarak o fabrikanın verimliliğini arttırmalı, verileri işlemeli. İşinizde uzmanlaşmalısınız. Uzmanlaşmadan marka çıkaramazsınız.” diye konuştu.

“Yeni Nesil İnsan”, “Yeni Nesil Ekonomi” konularına değinen Piksel Akademinin Kurucu Ortağı Emrah Kozan, “Dijital bir evrim var, insanı yormamak için, insana hizmet eden robotlar yapılıyor yani tekno insan üretiliyor. Ekosistem, teknoloji, para, iletişim, bilgi değişiyor. Mühendislik yaparken insanı inşa ediyorsunuz bu bilinçle hareket etmeli proje üretmelisiniz. Bu ülkeyi projesi olanlar yönetecek” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Piksel Akademi kurucularından Raifhan Aydın da mobil uygulama ve geliştirme konusundan bahsetti. Mobil uygulamaların günümüzde büyük önem arz ettiğini dile getirerek bu dönem mobil uygulama trendlerinin “Nesnelerin İnterneti”, “Mobil Ödemeler”, “İnstant Apps”, “Yapay Zeka”, “Hizmet Uygulamaları”, “Arttırılmış Gerçeklik ve Oyunlaştırma” olduğunu söyledi.

Dünyada üretilen mobil uygulamalardan örnekler veren Aydın, whatsapp uygulaması ile sms devrinin bittiğini ve bu uygulamanın üreticisine servet kazandırdığını ifade etti.

 

 

Bu haber 451 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...