Engelliler doyasıya eğlendi

9 Aralık 2017 11:46

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği yöneticileri,  engelli çocuklarının mutluluğu için geliri engellilerin eğitim merkezinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere çay partisi düzenledi.

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerinden Gökçay Mevki Huzurevi’nin üst bölümünde yapımına başlanan Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine taşındılar. Ancak, merkezin henüz bir takım ihtiyaçları var. İşte bu ihtiyaçların giderilmesine destek sağlamak amacıyla geçtiğimiz gün bir eğlence programı düzenledi.

Geçtiğimiz gün saat 13.00 ila 17.00 arasında gerçekleştirilen programa dernek yöneticilerinin yanı sıra merkezde bulunan engellilerin anne, baba ve kardeşleri katıldı. Programda ilk olarak müzik ve eğlence programı tertip edildi. Zihinsel engelli öğrenciler yaptıkları skeç ve müziklerle programa katılanlara güzel dakikalar yaşattılar ve sahnede oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Programda ayrıca; Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Yüceer tarafından, gerek Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine yaptıkları yardımlardan dolayı gerekse çay partisine sundukları katkılardan dolayı Emtaş Panel – Radyatör Şirketi temsilcilerine, Medro Mühendislik’e ve Iyaş’a teşekkür plaketi takdim etti.

Söz konusu programla ilgili olarak bir açıklama yapan Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Yüceer, tüm Isparta halkından destek beklediklerini belirterek şunları söyledi; “Bilindiği gibi biz dernek olarak her yıl Kasım ayının son haftası veya Aralık ayının ilk haftası zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla ‘Hep birlikte el ele’ Çay Partisi düzenliyoruz. Bunu artık geleneksel hale getirmiş durumdayız. Bu Çay Partimizi bu yıl da 2 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştiriyoruz.

Biz bu derneğimizi 1 Şubat 2011 tarihinde kurduk ve yaklaşık 6 yılı aşkın bir zamandır da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek olarak tek hedefimiz ve amacımız var o da, toplumumuzun bir parçası olan zihinsel engelli bireyleri yani evlatlarımızın bu hayatı en iyi şekilde idame ettirmelerini sağlamaktır. Her yıl olduğu gibi bugünde düzenlemekte olduğumuz bu Çay Partisi’nde çocuklarımızın eğlenmelerini sağlayarak, annelerinin de birbiriyle konuşup kaynaşması için bu sohbet ve eğlence programını tertip etmiş bulunuyoruz.

Bu programa katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biz 6 yıldır Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerinde çalışmalarımızı sürdüyorduk. Kendimize ait henüz bir yerimiz yoktu. Bu konuda benden önceki Başkanımız sayın Belkıs Çomak’ın önderliğinde başlattığımız çalışma ile Gökçay Mevki Huzurevi’nin üst bölümündeki arazi üzerinde Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yaptırdık. Bu Merkezimize de geçtiğimiz Ağustos ayında taşındık. Ancak, merkezimiz tam olarak bitmiş değil ve halâ bir takım eksiklikleri var. Bu konuda bazı işadamlarımız da destek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu Merkezimizin bir an önce tam olarak tamamlanması için Isparta halkından da destek bekliyoruz.

Biz burada bir anlamda çığlık atıyoruz, imdat diyoruz. Çünkü, bu çocuklarımız zihinsel engelli ve bunlar da toplumun bir parçası. Bizim derneğimizin adının içinde istihdam konusu da var. Ancak, bu konuda henüz bir somut başarı elde edemedik. Bu çocuklarımız da çalışıp para kazanmak istiyorlar. Hem böylece kendilerine özgüven gelmiş olacak. Bu konuda toplumumuzdan destek bekliyoruz. Bu çığlığımızı herkesin duymasını istiyoruz” dedi.

 

Bu haber 459 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...