Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ‘İSTİHDAM FUARI’ Düzenliyor

8 Aralık 2017 19:21

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde, “Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Türkiye’nin Güneyindeki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklıklarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında 12 Aralık’ta Barida Otel’de İstihdam Fuarı düzenlenecek.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde 12 Aralık’ta Barida Otel’de İstihdam Fuarı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 12 Aralık’ta yapılacak seminer, açılış konuşmalarıyla başlayacak, daha sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslar arası İş Gücü Genel Müdürlüğü Uluslar arası Koruma Geçici Koruma ve Muafiyet Dairesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden yetkililer tarım sektörü işverenlerine, geçici koruma altındaki Suriyelilerin çalışma izinleri, çalışma izni başvuru usulleri, geçici koruma altındaki Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine yönelik muafiyetler konularında bilgi verecek.

Eleman istihdamında İŞKUR, KOSGEB ve diğer devlet destekleri ile yabancıların istihdamında uygulanması gereken işlemlerin uygulamalı olarak da anlatılacağı seminerde tarım sektörü işverenleri merak ettikleri sorulara da yanıt bulacak.

12 Aralık’ta yapılacak olan “İstihdam Fuarı” ile mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerler tarım sektörü işverenlerinin eleman ihtiyacını karşılamak üzere firmalara yönlendirilecek.

Isparta Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, ilgili yerel kuruluşlar ve Isparta’daki özel sektör temsilcilerinin katılacağı programda ayrıca tarımda çalışan kişilere yönelik sosyal güvenlik düzenlemeleri de görüşülecek.

 

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...