Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı
“KADINLARIMIZ EKONOMİK HAYATTA DAHA FAZLA YER ALMALI”
2 Aralık 2017 12:45Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen “Kız Kardeşim” projesinin Isparta eğitimlerinin sertifika töreni gerçekleşti.
Türkiye’nin 16 ilinde yaklaşık 2000 kadınla buluşan Kız Kardeşim Projesi’nin Isparta’daki eğitimleri tamamlandı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar 1 Aralık Cuma günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Isparta’daki eğitimleri 1 Aralık Cuma günü Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu üyeleri ile TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 63 kadın sertifikasını aldı.
Sertifika töreninde konuşan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kadın girişimcilerin sayılarının artmasının ekonomiyi güçlendirecek en önemli faktörler arasında olduğunu söyledi. Kadın girişimcilerin sayısının artması adına Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok projeye imza attıklarını belirten Başdeğirmen, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde, Isparta TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte Kız Kardeşim Projesi’nin Isparta’da da uygulanmasını sağladıklarını söyledi. ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Kadınların kendi becerilerini artırmak ve neler yapmak istiyorlarsa o konuda önlerini açmak için her zaman destek oluyoruz. Kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine katkı sağlamaları bakımından hem ilimize ve ülkemize ekonomik manada katkı sunmaları adına düzenlenen bu program bizim için önemliydi. Bizler kadınlarımızın sadece evde oturan, yemek yapan, çocuk doğuran, evin tüm işleriyle ilgilen insanlar olmasının yanı sıra, girişimci olmalarını da istiyoruz. Kendilerine kazanç sağlarken bir bakıma hem iline hem ülkesine destek olmak için göstermiş oldukları gayretlerin arkasında duruyor onları destekliyoruz. Çünkü bir ülke girişimcisi kadar zengindir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar fazlaysa o ülke o denli zengin demektir. Bunun için kadınlarımızın iş gücüne katılmalarını önemsiyoruz. Bu çerçevede projenin Isparta’da yapılmasını talep ettiğimizde bizleri kırmayan Coca-Cola İçecek Genel Müdürü Tugay Keskin ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nden proje sorumlularına ve değerli öğretim görevlilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki proje sonunda başarı oranımız yüksek olacaktır.“diye konuştu.
TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ise, projenin önemine değindi. Kadın girişimcilerin sayılarının artması adına Kadın Girişimciler Kurulu olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile böyle projelere imza attıklarını belirterek, “Kadın girişimci adaylarımızın içindeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projede bunlardan biri. Coca-Cola Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi yetkililerine ve bizi her zaman destekleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederim.”dedi.
Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürüttüklerini belirten Coca-Cola Türkiye, Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ise “Ispartalı katılımcılarımıza, yetkinliklerini geliştirmelerini sağlayacak eğitimler verildi. Kız Kardeşim projesi başka şehirlerde de yolculuğuna devam edecek. Diğer şehirlerimizdeki Kız Kardeşlerimizle de bir araya geleceğiz.” dedi.
18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında verilen eğitimler, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim eğitimleri ile iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.