“Makamın ciddiyeti düşüyor!”

16 Ocak 2013 12:02

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Vali Memduh Oğuz’un son zamanlarda bir siyasi gibi hareket etmeye başladığını ve her vatandaşın kafasında soru işareti oluştuğu gibi muhalefet parti temsilcilerini de düşündürdüğünü ileri sürdü. Yalçın, Vali Oğuz’a seslenerek “Bulunmuş olduğunuz ortam siyasetten uzak” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, herkesin merak ettiği “Vali Memduh Oğuz siyasete mi atılacak?” sorusunu yorumladı. Vali Oğuz’un son zamanlarda bir siyasi gibi davranmaya başladığını ve bunun herkes tarafından görüldüğünü ileri süren Yalçın, Oğuz’u eleştirdi.

BİZ ONU DEVLET GİBİ GÖRMEKTEYİZ AMA…

Yalçın, insanların niyetlerini ölçmek gibi bir düşüncelerinin olamayacağını söyledi. Ancak Oğuz’un Isparta’nın valisi olarak tavırlarındaki değişikliklerinden dolayı milletin de kafasında soru işareti olan ‘acaba önümüzdeki dönemle ilgili bir düşüncesi mi var ki?’ sorusunun kendilerini derinden düşündürdüğünü ifade eden Yalçın, projelerle ilgili herkesin fikirlerinin, düşüncelerinin ve talimatlarının mümkün olabileceğinin bildirdi. Herkesin istediği gibi düşünebileceğinin ve istediği oya talip olabileceğinin ileten Yalçın, şunları söyledi: “Takdir Ispartalı hemşerilerimizin olacaktır ama bulunmuş olduğu makam çok önemli bir makamdır, devletimizi temsil etmektedir. Hepimiz onu devlet gibi görmekteyiz. Ama milletin endişeleri gibi bu makamlardan sürekli bir adım sonrası siyasi olarak seçimlere hazırlanma noktası olursa o makamın ciddiyetinin düşeceğini düşünüyorum. O da millete sıkıntı verir. Sayın valimizin böyle bir şey düşünse bile Isparta’nın menfaati noktasında çalıştığını bize de zaman zaman anlatıyor. Söylediği şeylere katılmamak mümkün değil.

SİYASETTEN UZAK BİR KONUMU VAR

Ama inşallah milleti endişelendirdiği gibi önümüzdeki seçimlere bir hazırlık çalışması değildir. Çünkü valimiz önemli tecrübelere sahip bir vali, çok birikimi olan bir insan, devletin yapısını çok iyi bilen bir insan, devletin erklerinin nasıl birbirleriyle çalışabileceğinin bilen bir insan. Dolayısıyla evet bir takım insanlarda endişeler var mı var ama ben MHP İl Başkanı olarak valimizin bir devlet adamı bir vali Isparta’nın mülki amiri olarak Isparta’yı düşünerek yapmış olduğu çalışmalar olarak düşünüyoruz. Tabii ki herkesin hakkıdır siyaset yapmak. Sayın valimizin de hakkıdır. Ama şu an ki bulunmuş olduğu görev. Siyasetten uzak. Daha doğrusu siyasi amaçlar için kullanılacak bir makam değildir. Sayın valimizin de böyle bir insan olmadığını düşünüyoruz zaten.

KAPALI KAPILAR ARDINDA SİYASİ ÇALIŞMA YAPIYORSA BİZİ ÜZER

Isparta’da genelde valilik makamında bulunduktan sonra emekli olan, görevini bırakan ve siyasete atılan birçok insan var. Valiler illerde bulundukları konum gereği herkesle muhatap olan selli birikimlere sahip insanlar. Biraz öncede söylediğim gibi valilik görevinden sonra en doğal hakları olan siyaseti yapabilirler. Çünkü bulunmuş oldukları görevlerde muhatapları daha çok siyasiler. Devletin iki tane kanadı var. Biri bürokratların oluşturmuş olduğu kanat bir de iktidarıyla muhalefetiyle siyasilerin oluşturduğu kanat. Bunların içinde görev yapan ve bu konuda da en üst makamdaki kişi olan valiler bu birikimlerini de siyasete aktarması da gayet normaldir. Ama kapalı kapılar arkasında bir siyasi çalışma yapıyorsa o bizim için üzüleceğimiz bir konudur. Umarım böyle bir şey yoktur. Yılların birikimini bir sonraki seçime hazırlık noktasında aktarmaya hazırlandığı düşünmüyorum. Sayın valimize güveniyoruz.

SÖYLENTİLERE İNANMAK İSTEMİYORUM

Sandıkta karar milletindir. Ben bunu söylerken şunu ifade etmek istiyorum. Sayın valimiz önümüzdeki dönem aday olamaz demiyorum. Olmamalıdır da demiyorum. En doğal hakkıdır ama bugünden itibaren başladıysa bunun doğru olmayacağını söylemek istiyorum. Yoksa tabii ki önümüzdeki seçimlerde Sayın Valimiz aday olabilir. Isparta’dan da başka bir ilden de aday olabilir. Bugünden bu tür çalışmalara başladığını düşünmüyorum. Birde bu tür şeyler söylendiği zaman inanmak istemiyorum. Bizim üzerinde durmamız gereken konu budur. Yoksa devlet büyüklerimizin de aday olması haklarıdır.

VALİLİK GÖREVİNDEN SONRA ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ

Valilik görevinden ayrıldıktan sonra siyaseti düşünüyorsa bu kendilerini aramızda görmek isteriz. Ama bugün iktidar partisinin valisi gibi çalışmış bir insan anlamında değil de inşallah her siyasi partiye açık bir havada siyasetin içine girer.”

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...