SDÜ’de Yönetici Eğitim Seminerleri devam ediyor

19 Kasım 2017 18:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Yönetici Eğitim Seminerleri”nin yedincisi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Hukuk Bilmek Mi? Yöntem Bilmek Mi?” konulu sunumu ile akademisyenlerle buluşan Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın, bir yöneticinin hukuk ve yöntemi çok iyi bilmesinin haricinde dirayet ve feraset gibi artı değerleri de edinmesi gerektiğini bu vasıfların yöneticilik pozisyonunu güçlendirdiğini söyledi. 

Yöneticiliğin ince ruh, anlayış ve bakış açısı gerektirdiğini dile getiren Aydın, bu konudaki yazar, düşünür ve devlet adamlarının görüşlerinden örnekler verdi. Konuşmasının devamında değişim kavramından bahseden Aydın, değişim ve reform kavramlarının 1930’lu yıllardan önce var olduğunu, sosyal devlet anlayışının gelişiminin bu kavram üzerinde etkili olduğunu belirtti. Kamu yönetimindeki şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerine de değinen Aydın, Anayasanın 74. Maddesinde düzenlenen dilekçe hakkı, bilgi edinme hakkı, kamu denetçisine başvurma hakkı gibi uygulamalardan bahsetti.

Konuları örnekler üzerinden açıklayan Aydın, konuşmasının devamında “Üniversitelerde Disiplin Soruşturmaları” hakkında bilgi verdi.

Bu haber 469 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...