“Meydanı gülsüz bırakmayacağız”

15 Ocak 2013 22:07

Kaldırılan gül heykelinin, inşaatı devam eden müzenin üzerine konulacağını belirten Başkan Günaydın; “Ancak yine Kaymakkapı’yı Gül’süz bırakmayacağız. 3 – 4 gün sonra orada daha orantılı ve dekoratif güller göreceksiniz” dedi.

Uzun süre tartışmalara konu olan Gül Anıtı’nın kaldırılması ile ilgili olarak gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; şunları söyledi: “o gülün yeri zaten orası değildi. Ben onu oraya festival dolayısıyla koymuştum. Orada o yaptığımız güllerle ilgili şikayetler oldu. Halbuki Isparta’nın çok önemli bir unsuru olan bir iş şikayet edilmemesi lazım. Fiyat, kalite bakımından benden daha güzel yapabilecek olan varsa yapsın. 5 aydır orada duruyor bu anıt, rengi bile solmadı. 2 – 3 sene duracaktı orada, daha sonra yenilenecekti.

İnşaatı devam eden müzemizin üzerine, müzenin kendisi ayak payesi olacak şekilde o müzenin üzerine yerleştirilecek.

Gül Anıtı’nın şu anda bulunduğu yerde insanların görmesi için yapmıştık. Onu gece kaldırdık. Oraya orantılı, daha dekoratif güller geliyor. O meydanı gülsüz bırakmayacağız. 5 – 6 aydır çalışılıyor onlarla ilgili. 3 – 4 gün sonra göreceksiniz. Isparta’nın en güzel simgesini biz yine orada yansıtacağız.  

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...