Sidre Mahallesi Yenilendi

16 Kasım 2017 15:28

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce mahallelerdeki sokak bazlı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda belediye ekipleri son olarak Sidre Mahallesindeki çalışmalarında son aşamaya geldi. Altyapısı tamamen elden geçen mahallede dayanıklı asfalt çalışmaları da gerçekleştirildi.

Toplam 26 sokakta 5550 metre uzunluğundaki yollarda yapılan gece bölümündeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geceleri de yüksek seviyede performansla çalışıldığını söyledi. Sidre Mahallesindeki çalışmaların altyapı bölümünün tamamlandığını asfalt çalışmalarının yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Sidre mahallemizde yenilendi, yeni bir şehir haline geldi” dedi. Yaptıkları çalışmaların uzun yıllar kalacağını, çalışmaların gelecek nesillere hitap edeceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları çalışmaların seçim asfaltı olmadığını kaydetti. ‘Meşhur seçim asfaltı yapmıyoruz’ diyen Günaydın, “Seçimler öncesinde asfaltlar dökülür ve bu asfaltlardan otlar çıkar. Bu sözü belediye başkanı olmadan önce siyasetçilerden ve belediyecilerden çok duyardım. O zamanlarda karartalım geçsin tabiri kullanılırdı. Taş kaplama üzerine birkaç santim asfalt dökülür, göstermelik işler yapılırdı. Bu asfaltlarda kısa sürede biterdi. Bunları duyduğum zamanlarda içimde bir uhde kalmıştı. Şimdi ise bu çalışmalarla şehrimizi dayanıklı asfaltlarla kaplıyoruz. Seçim değil, kalıcı asfalt döküyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Otogar inşaatının bir yandan devam ettiğini, otogara ulaşacak yolların açım ve asfalt çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Günaydın, “25 metrelik bulvar açıyoruz. Diş Hastanemizin de bulunduğu alandan otogara ulaşacak olan yolumuzun Gül Küçük Sanayi Sitesi bölgesini ve bu alanların asfaltını tamamladık ve çalışmalarımızı oradan Sidre Mahallemize taşıdık ve bu mahallemizi de bitirdik. Gecelerin güzelliğini de yaşıyoruz, havalarda oldukça iyi gidiyor. Neticeye vardık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz.  Çalışmalarımızın Sidre Mahallesi sakinlerine ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey de, “Mahallemiz 1986 yılında Gülcü Mahallesinde ayrılmış çok eski bir mahallemiz. Su patlakları çok oluyordu, hatlarımız çok eskimişti. Asfaltlarımız çok eskimişti, devamlı yama yapılıyordu. Sayın belediye başkanımıza bu talebimizi ilettik. Çok sağolsun, duyarsız kalmadı, mahallemizle ilgilendi. Özveriyle geldi, yerinde inceledi. Altyapımız, asfaltımız yenilendi. Gece gündüz çalışan ekiplerimize, kurum müdürlerimize sayın başkanımıza şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Görme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey de, “Sidre Mahallesi kuruldu kurulalı almış olduğu en büyük yatırımdan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Gözlerim görmediği halde başkanımızın yapmış olduğu bu hizmetleri pırıl, pırıl müthiş bir biçimde görüyorum” dedi.

Mahalle sakinleri de Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik ederken, teşekkürlerini ilettiler. Vatandaşlar, “Başkanımızdan ve yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Başkanımıza ve ekibine, muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Kalıcı, sağlam, bu asfaltların yapılmasından dolayı mutluyuz. Memleketimize bu başkanımız bir şanstır. Başkanımızın kıymetini bilmemiz Isparta halkı olarak gereklidir. Melek gibi bir yüzü var, başkanımızı çok seviyoruz. Sağ olun var olun” ifadelerinde bulundu.

Bu haber 477 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...