ATA’YI ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK..

11 Kasım 2017 12:27

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Isparta’da anma törenleri düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Isparta Belediyesinin çelenklerinin sunumuyla başladı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenlerle protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gazi Derneklerinin üyeleri ve diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Tören İstiklal Marşı'yla sona erdi.

Buradaki törenin ardından anma programı eski Kültür Sineması'nda devam etti. Burada da Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin gösterisi sunuldu.

VATANDAŞLAR SAYGIYA DURDU  

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de 10 Kasım nedeniyle 2 dakika sirenler çalındı. İlimiz merkez ve ilçelerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 09.05'te bütün sirenler 2 iki dakika süre ile sarı ikaz (düz siren sesi) şeklinde çalındı.  

İlimiz merkez Telekom ana hizmet binasındaki ses yayın cihazına bağlı siren Saat: 09.05'te  2 dakika süre ile çalındı. Bu sırada siren sesini duyan Ispartalılar oldukları yerde kalarak saygı duruşunda bulundular.

 

Bu haber 545 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...