Kaçıkoç, Isparta’nın ekonomisini değerlendirdi

15 Ocak 2013 21:55

Gazeteci Hemşehrimiz Sami Altınkaya'nın sunduğu ve kentin sanayi, ekonomik ve yatırımlarının ele alındığı Bloomberg TV’de yayınlanan Çıkış Yolu canlı yayın programına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz katıldı. Programda Vali Memduh Oğuz Isparta’nın İlim Şehri Projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da projelerinden bahsetti. Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise Isparta’yı bankacı gözüyle değerlendirdi.

Değişen ve gelişen Anadolu şehirlerinin başarı hikayelerinin anlatıldığı programda, ilin ekonomik analizini ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç yaptı. ITSO Başkanı Kaçıkoç, Isparta’nın 2023 Yılı hedeflerini anlattı. Isparta’nın gerek lojistik, gerekse altyapı anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kaçıkoç, şunları söyledi:

“Doğal taşlarımız ve, her gün artan bir üretim var bunun da hemen hemen tamamı ihraç oluyor. Kozmetik sanayi geliştirilmeye aday sektörlerin başında gelmektedir. Dünyanın en büyük gül üreticisi Isparta, bu alanda kümelenme çalışmaları ve yeni yatırımlar yapılmaya aday konumdadır. Bu konu, ilerleyen dönemlerde üzerinde iyice çalışılması gerekmektedir.

Maden Sektörü öncelikli sektörler arasında yer almakta, özellikle mermerin blok satışı yerine Isparta'da işlenerek satılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Hükümetin bu amaçla blok satışı önleyici düzenlemeler yapması gerekmektedir. Öte yandan Pomza ve diğer madenler açısından da zengin olan Isparta gelecek bakımından umut vaat etmektedir.

 Isparta'da her türlü alt yapıya sahip birisi  ihtisas OSB'si olmak üzere iki adet OSB bulunmaktadır. Şu an OSB'nin genişleme çalışmaları odamız öncülüğünde sürdürülmektedir.

 Ulaşım imkanları bakımından oldukça müsait bir durumdadır. Antalya'ya100 kmmesafede bulunan ilimizde uluslararası niteliklerde bir havalimanı bulunmaktadır. Yine hızlı tren güzergahı da ilimiz sınırları içinden geçmekte, yakın gelecekte Isparta-Antalya duble yol çalışmaları da yatırım programı içine alınacağı beklenmektedir. Bütün bunlar, Isparta’ya yatırım yapmak isteyenler için önemli imkanlar sunmaktadır. Biz Isparta’ya gelecek yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağımıza söz veriyoruz. Bunun yanı sıra Teşvikte bölgesel değişiklik için gereken girişimlerde bulunduk. Milletvekillerimizle birlikte bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum.”

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...