“Ülkemizin Sönmeyen Işığı, Atatürk”

10 Kasım 2017 16:50

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’ncu yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Güldiken’in mesajı şöyle: “Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş, Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 79 yıl oldu.

 Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır.

O ne aldatmış, ne Aziz Milletim dediği Türk Milleti’ni aldatmıştır. Ne kanmış ne de kandırılmıştır. Türk Ulusu’nu yeniden diriltmiş, topyekün Kurtuluş Mücadelesi vererek Anayurdumuzu düşman postalından kurtarmış, bize çağdaş, bağımsız bir ülke kurarak, emanet etmiştir.

O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 94 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldırılarına inat, Kemalizm'in bayrağı, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir.

Dünyada başka bir lider yoktur ki vefatının ardından 79 yıl geçmesine rağmen her yıl milyonlarca insan tarafından kabri ziyaret edilsin. Dünyada başka bir lider yoktur ki vefatının ardından 79 yıl geçmesine rağmen kendi kurtardığı milletinin birer ferdi olduğunu iddia eden kimi kansızlar tarafından da hala öldürülmeye çalışılsın!

Ne acıdır ki savaştığı düşmanlarının, dize getirdiği devletlerin saygıyla andığı, ülkelerinde heykellerinin dikildiği, adının parklara, caddelere verildiği, derslerde okutulduğu Atatürk; kendi ülkesindeki kimi nankörler tarafından anlaşılmıyor, anlaşılması bir yana iftira ve saldırılara maruz bırakılıyor!

Ancak şunu herkes bilmelidir ki Atatürk’e saldırmak Türk Milleti’ne saldırmaktır. Atatürk’e saldırmak Milli ve manevi değerlerimize saldırmaktır. 

Atatürk’e saldırmak çağdaşlığa, bilime, laikliğe, özgürlüklere saldırmaktır. Atatürk’e saldırmak has vatan hainliğidir.

Şu açıkça bilinmelidir ki;

Nankör, hain ve kanı bozuklar istedikleri kadar saldırsın, Atatürk ve Atatürkçülük bitmez, bitmeyecektir!

Çünkü

Atatürk; bilimdir, sanattır, fendir!

Atatürk; çağdaşlık, laiklik, bağımsızlıktır!

Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletidir!

Atatürk; Yüce Türk Milleti’nin ortak paydasıdır!

2017-2018 dönemi yoğun bir şekilde ‘Atatürk’ü anlamak ve anlatmak’ yılı olacaktır. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla ve tüm yurttaşlarımızla Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu çalışmayı planlıyor ve kıvılcımı yeniden yakıyoruz!

Atatürk büst ve heykellerine saldırıların planlı bir şekilde arttığı günümüzde, O’nun manevi şahsına saldırdığını düşünen şeref yoksunlarına inat Isparta’da Atatürkümüz’ün büst ve heykellerini yenileme çalışmalarına başlıyoruz. İlkini Bağkonak Şubemiz ile gerçekleştiriyoruz, 11 Kasım Cumartesi günü Bağkonak Meydanı’nda bulunan ve tamamen yenilenen Atatürk Büstümüzün açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

İlçesinde, köyünde, okulunda bakıma ve yenilenmeye ihtiyaç duyulan Atatürk büst ve heykellerinin vatandaşlarımız tarafından derneğimize bildirilmesi halinde gerekli çalışmaları yapacağımızı bildiriyoruz.

Tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyetimiz’in ve Kurucusu Atatürk’ün değerinin daha iyi anlaşıldığı günümüzde bu çok önemli iki ortak paydamıza gereken önemi ve hassasiyeti göstermeye, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet’i korumaya ve kollamaya davet ediyoruz.

Yüce Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı sonsuz özlem vakti olan saat 09.05’te tüm vatandaşlarımızı işte, evde, okulda, yolda nerede olursa olsun Kurucumuz ve Kurtarıcımızın aziz hatırası için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını rica ediyoruz.

                Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK ve devrimleri sonsuza kadar yaşayacaktır.

                Ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimiz’in banisi, Türk’ün Atası Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrlışının 79. Yılında hasret, özlem ve minnetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, emanetlerine kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı bildiriyoruz.

                Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!

                Yaşasın Büyük Türk Milleti!

                Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Bu haber 483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...