“Kapasitesiz!”

14 Ocak 2013 18:50

Radikal Gazetesi yazarı Uğur Vardan, gazetenin dünkü sayısında kaleme aldığı “Zenci miyim kardeşim?” başlıklı yazısında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu eleştirdi. Rektör’ün geçmiş söyleminde hem “Zenci miyim?” demesini hem de Başbakan Erdoğan’la Afrikagezisine katılmasını eleştiren Vardan, İbicioğlu’nun “zenci” benzetmesinin vahim bir durum olduğunu ileri sürdü. Yorumu değerlendiren İbicoğlu ise Vardan’a sadece “Kapasitesiz” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dünkü Radikal Gazetesi’nde Uğur Vardan’ın köşesine konuk oldu. Vardan, İbicioğlu’nu ayrımcılık yapmakla suçladı ve eleştirdi. İbicioğlu’nun “zenci” benzetmesiyle ayrımcılık yapmasına rağmen Başbakan Erdoğan’la Afrika’ya gitmesinin yadırgandığını açıklayan Vardan, İbicioğlu’nun bu benzetmeyle eğitim açısından vahim bir duruma imza attığını ileri sürdü. Vardan’ın yorumunu eleştiren İbicioğlu ise şunları söyledi: “’Müjde! Türkiye bunu da gördü. Yakın geçmişte ‘Ben zenci miyim?’ diyerek gönüllerde taht kuran (!) rektör, Başbakan’ın Afrika gezisine katılarak bir başka ilginçliğe imza attı” başlığıyla yazan Vardan ayrıca, “Bir profesörün ‘zenci’ benzetmesi ülkedeki eğitimin geldiği nokta açısından vahim ötesi bir manzara arz ediyor”, “Rektör İbicioğlu, Erdoğan’ın son Afrika gezisine katılanlar arasındaymış, ‘sabır ya Rab’dan başka bir söz geliyor mu aklınıza?’” gibi yorumlar yazarın kapasitesizliğini ya da gündem bulamadığını ortaya koyuyor.

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ!

Yazıyı yazan arkadaşımız kapasitesini ortaya koymuştur. Dil din ırk ayrımcılığını biz makul karşılamıyoruz. Ve Türkiye’de de dikkat ederseniz bu anlamda farklı dinler, farklı etnikler bir arada yaşıyor. Bizim en büyük zenginliğimiz bu zaten. Biz böyle farklılıkların olması gerektiğini savunuyoruz. Ama orada kullandığım kelime yanlış anlaşılmış. Dediklerimi kaleme alan arkadaşımın durumu kapasitesizlikten, gündem bulamamaktan kaynaklanıyor. Olsun. Biz böyle bakıyoruz meseleye. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Adamcağız o kadar taşımış bizi köşesine. Şimdi koskoca Başbakan davet etmiş. Geri mi çevirseydim yani?”

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...