Güneydoğu’dan Önder Çiftçiler geldi

2 Kasım 2017 14:04

Güneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP) düzenlediği gezi ile Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Batman’dan tarımla uğraşan 40 kişilik Önder Çiftçiler İlimize gelerek, Isparta tarımı hakkında bilgi aldılar.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında Yayım ve Bitki Yetiştirme Uzmanı olarak görev yapan Kerem Akdoğan, “2011 yılından beri kısa adı TEYAP olan GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesini yürütüyoruz. Çiftçilerimizin teknik kapasitelerini, bilgi ve becerilerinin arttırabilmek için, örnek uygulamaları, örnek kooperatifleşmeleri, birleşmenin sonuçlarını göstermek, bölgemiz için yetişebilecek alternatif ürünleri göstermek ve yerinde bilgi alıp incelemek için buraya geldik.

Isparta çok önemli bir durak izim için. Ziyaretlerimiz çok verimli geçiyor. Isparta’da olmak bizi çok mutlu etti. Bizlerden ilgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim”. Dedi.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul ise, “Çiftçilerimizi burada olmalarından dolayı bizlerde çok mutluyuz. Isparta tarımını yakından incelemek kendileri için oldukça verimli olacağını umuyoruz. Bir program dahilinde, buralara kadar geldikleri için çiftçilerimize ve bu organizasyonu yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Program süresince her türlü teknik desteği sunacağız. Ülkemizin her yerinden gelecek olan çiftçi kuruluşlarımızın yapacakları bu tür etkinliklere açığız. Isparta tarımının tanıtımı bizim için çok önemli”. Diyen Tuğrul, gelen çiftçilere Isparta tarımı hakkında geniş bir sunum yaparak teknik bilgi verdiler.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü Tarımsal Yayım faaliyetleri kapsamında Isparta’da işletme ve kooperatifleri ziyaret eden önder çiftçiler, bir çok kooperatifin çalışma sistemini inceleme fırsatı bulabildi. Gezi programı kapsamında Keçiborlu, Eğirdir ve Merkez Deregümü’ndeki işletmeleri ve çiftçileri, ziyaret ettikleri gibi Gülbirlik, Gülbudak Tarım İşletmeleri, Sarıidris Kasabası Mantarcılığı ve Kuyucak Köyü Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi gibi Isparta tarımının lokomotif kuruluşlarından da, bilgi alarak yetiştirebilecekleri alternatif ürünleri incelediler ve merak ettikleri tüm sorulara en yetkili ağızlardan cevap alabildiler.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının düzenlediği gezi süresince ziyarette bulunduğumuz, Rosense İşletme Müdürü İbrahim Işıdan’a Deregümü Muhtarı Osman Katırcı’ya, Deregümü Sulama Kooperatif Başkanı Mustafa Haymanalı’ya, Kuyucak Köyü Muhtarı Mehmet Aydemir’e, Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu’ya Kooperatif Başkanı Huriye Tezcan’a, Gülbudak Tarım İşletmeleri Süleyman İnce’ye, Tepeli Köyü S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetimine, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’ya, Eğirdir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Turgut ve İlçe Müdürlüğü çalışanlarına, Keçiborlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri alakaya, teknik sunumlar ile sağladıkları katkılarından dolayı ve gezi programını organize ederek koordinasyonu sağlayan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın’a, Basın Enformasyon Birimi görevlilerine ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

 

 

 

Bu haber 567 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...