Altyapıdaki sorunlar gideriliyor

2 Kasım 2017 14:02

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce 124 Caddede 190 metrelik bölümde kanalizasyon altyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Çalışmayı ilginç kılan ise 26 sene önce bu bölgede yapılan kanalizasyon altyapı çalışmaları esnasında 190 metrelik bölümde boru çapının yarı yarıya küçük döşenmesi. Yıllar önce gerçekleşen çalışmada caddeden 400’lük boru geçirilirken, bu bölümde boru çapının 200’e düşürülmüş olması. Bundan dolayı da zaman içerisinde bölgedeki yapılaşmanın artmasıyla birlikte, çevre binalarda olumsuzluklar yaşanıyor. Belediye bu 190 metrelik bölümdeki 200’lük boruları, 500’lük boruyla değiştiriyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilginç bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

Caddede yaptıkları çalışmayla yanlışlığın düzeltildiğini ve 500’lük boru ile değiştirildiğini anlatan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu yaptığımız çalışmayla Gülevler ve üst bölgedeki evlerimizde artık olumsuzluk yaşanmayacak” dedi. Halife Sultan Mahallesinde bulunan yerleşim yerleri de yapılan bu çalışmayla rahatlamış oldu. Başkan Günaydın altyapıda yaşanan bu durumu “Tabiri caizse altyapı bu bölgede kalp spazmı yaşamış. Damar daralmış. Aynı onun gibi bir durum söz konusu. Uzun süre bu sorunun nereden kaynaklandığını araştırdık ve sonunda bu problemi bulduk. Şimdi bunu gideriyoruz. Binalar bu bölgede arttıkça altyapı yetemez hale gelmiş. Hastalığı yakaladık, tedavisini yapıyoruz. Yanlışlığı düzeltiyoruz. Evlerinde olumsuzluk yaşayan vatandaşlarımız artık bu sorunu yaşamayacak, geçmiş olsun diyorum” dedi. 

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’te yapılan çalışma ile mahallelerinde yaşanan olumsuzluğun giderilmesinden dolayı teşekkür etti. İşlek, “3403, 3404, 3411 sokaklarda olumsuzluklar yaşanıyordu, baskınlar yaşanıyordu. Belediyemiz 124 caddedeki arızayı buldu ve sorunu ortadan kaldırdı. Bu çalışmalardan dolayı başkanımıza, yardımcılarına, daire müdürlerimize ve personeline şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 462 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...