Gökmenoğlu’ndan ‘Cumhuriyet’ mesajı

29 Ekim 2017 17:32

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Baro Başkanı Gökmenoğlu açıklamasında; “ Özgürce yaşama iradesi ve var olma mücadelesi ile kurulan Cumhuriyetimizin 94.yılındayız. Büyük acılar çekmiş bir milletin büyük umutlarla kurduğu Cumhuriyet, insanın insana kulluğuna karşı, emperyalizme karşı, esarete karşı İzmir’deki “ilk kurşunun” hikâyesidir!

 En zifiri karanlıkların dahi yok edemediği umudun hikâyesidir ve Cumhuriyet bundan böyle de aklın aydınlattığı, ilim ve fen'in rehber olduğu bir gelecekte, Hukuk diyenlerin, adalet isteyenlerin, özgür düşünceye ve demokrasiye sahip çıkanların, baskıya, zulme ve esarete başkaldıranların hikâyesi olmaya devam edecektir.

 Bir halkı, aklın, ilmin, gerçekçiliğin, azmin ve mücadelenin zaferi olarak kurduğu Cumhuriyet ile onurlandıran, birliği ve dirliği sağlayan, savaşlardan yorgun düşmüş bir millete barışı öğütleyen başta büyük deha Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm Kahramanları önünde saygıyla eğiliyor ve tüm halkımızın, Isparta Barosunun Güzide Avukatlarının Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Bu haber 473 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...