Cumhuriyet Bayramı Provası yapıldı

29 Ekim 2017 17:25

29 Ekim Pazar günü yani yarın kutlanacak olan Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü kutlamalarının genel provası dün yapıldı.

Dün saat 10.00’da başlayan ve Garnizon Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde gerçekleştirilen genel prova, halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanmasıyla başlandı. 

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Prova geçit töreni ile sona erdi. Başta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı olmak üzere 40. Piyade Alayında vatani görevlerini yapan askerler ile okul öğrencileri yarınki bayramın provasını yaptılar. Tören Bölüğü’nün hazır olduğu provalarda son hazırlıkların ardından tören geçişi yapıldı. Bilindiği gibi üç yıldır Bando Takımı törende yer almıyor ve geçit töreninde marşlar kasetten veriliyor. Düzenlenen provaları; Garnizon Komutanlığından bir Albay’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın da yakından takip etti.

Bayram provası nedeniyle dün sabah saatlerinden provanın bittiği saate kadar bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Başta provanın yapıldığı Mimar Sinan Caddesi ve Hükümet Caddesi olmak üzere 6 Mart Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddelerinde de kısmen belli bir süre araç girişine izin verilmedi. Yine provanın yapıldığı Hükümet Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi ve çevresinde polis güvenlik önlemleri aldı. Tören alanından geçiş yapacak vatandaşlara prova bitinceye kadar izin verilmedi ve başka güzergah kullanmaları istendi.

Provalar, askeri tören birlikleri ve motorize ekiplerin Mimar Sinan Caddesindeki yerlerini almasıyla başladı. Vali, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını temsilen tören aracının, birlikleri selamlamasının ardından askeri bando eşliğinde tören geçidi yapıldı. Provaların ardından kapatılan yollar yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.

Provanın denetimini yapan komutan ve Milli Eğitim yetkilileri, dünkü provada  yarın kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramında bir aksaklığa meydan vermemek için, provada gördüğü aksaklıkları ilgilileri uyararak hemen düzeltti.

  

Bu haber 489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...