‘Merkezim Her Yerde’

19 Ekim 2017 18:11

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezileri tarafından 81 ilde uygulamaya geçirilen Merkezim Her Yerde Projesi gönüllüleri hoş etmeye, yüzlerde tebessüm olmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlik Merkezileri tarafından 81 ilde uygulamaya geçirilen Merkezim Her Yerde Projesi gönüllüleri hoş etmeye, yüzlerde tebessüm olmaya devam ediyor.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve gönüllü gençlerimiz tarafından gerçekleştirilen Merkezim Her Yerde Projesi 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Sav Köyü Orta ve İlkokullarında öğretim gören öğrencilerle hayat buldu.

40 gönüllü gencimiz ile gerçekleştirdiğimiz Merkezim Her projesinde amacımız gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere üniversite öğrencileri aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, Gönüllü üniversite öğrencisi gençlerde aidiyet duygusu oluşturmaktı.

Merkezim Her Yerde projesi kapsamında gençler aldıkları sorumlulukları yerine getirirken köy okulu öğrencileri de gördükleri ilgi ve alaka ile ziyadesiyle mutlu oldu. Merkezim Her Yerde Projesi ile köy okullarında eğitim – öğretim gören öğrencilerle üniversite de eğitim gören gençlerin bir gün boyunca zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesinin amaçlandığı proje de üniversiteli ve gönüllü gençlerden oluşturulacak grupları tüm sınıflara dağılması sağlanarak ve o sınıflardaki öğrenciler ile “kardeşlik iklimi” oluşturuldu. 200 kardeşimize ulaştığımız Merkezim Her Yerde Projesinde gönüllü gençler ile köy okulunda eğitim gören öğrenciler öğle yemeğini birlikte yedi ve paylaşmayı birlikte öğrendi. Köyde okuyan Kardeşlerimize  kalem seti, kitap, tişört, futbol topu, badminton raketi, topu ve filesi, basketbol topu ve filesi, hikaye kitapları, mangala seti, balon, vb hediyeler gönüllü gençlerimiz tarafından hazırlanarak dağıtıldı. Merkezim Her Yerde Projesi kapsamında Gönüllü gençlerimiz tarafından öğrencilere müzik ziyafeti düzenlendi. Öğrenciler ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları oynandı.

Sabah 10.00’da başlayan proje 15.00’de son bulurken gönüllü gençler projenin manevi hazzını yaşarken Sav Köyü öğrencileri ise bugünü sıcacık bir tebessüm ile geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu haber 475 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...