HALK EĞİTİM KURSLARI İÇİN YENİ YER TAHSİS EDİLDİ

18 Ekim 2017 18:33

Halk Eğitim Merkezi kursları için Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında 15 sınıf oluşturuldu.

Kurs verilecek yer sıkıntısı yaşayan Halk Eğitim Merkezinin sorununu Vali Şehmus Günaydın çözdü. Sorunun çözümü için başlatılan çalışma sonucu Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında 15 sınıf oluşturuldu. BİLSEM’in teras katında oluşturulan sınıflarda Halk Eğitim Merkezine bağlı öğretmenler tarafından giyim, ev mefruşatı, nakış, teship, ahşap boyama, takı, resim gibi uygulamalı kurslar verilecek. Halk Eğitim Merkezinin kurs verecek yeri olmadığı için bazı kurslar ise Gençlik Merkezinde verilecek.

AKŞAM KURSLARI İMAM HATİPLERDE

Halk Eğitim Merkezi İngilizce, el sanatları, aşçılık, kat görevlisi ve servis elemanı kurslarını ise TUREM’in Yeni Sanayi Sitesindeki eski binasında verilecek. Halk Eğitim Merkezi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi mahallelerde de el sanatları kursları açılacak. Halk Eğitim Merkezinin akşam kursları İmam Hatip Ortaokulu ve lise binalarında saat 18’den sonra verilecek. Merkez binada ise kuaför, cilt bakımı ve bilgisayar kursları devam edecek.

BAZI KURSLAR SAĞLIK BAKANLIĞI TALEBİYLE İPTAL

Hak Eğitim Merkezi tarafından geçen yıllarda verilen engelli bakım, yaşlı bakım elemanı, yaşlı refakatçi, hasta bakım elemanı gibi kurslar Sağlık Bakanlığının talebi üzerine kaldırıldı. Meslek Yüksek Okullarında bu alanlara ilişkin bölümlerin açılması nedeniyle halk eğitim merkezlerindeki modülleri kaldırılan kurslar bundan sonra verilmeyecek.

HALK EĞİTİM HIZLA KURS AÇIYOR

Isparta Halk Eğitim Merkezi kurs ve kursiyer sayıları ile her yıl dikkat çeken bir başarı yakalıyordu. Hayat boyu eğitim adlandırılan Halk Eğitim Merkezi çalışmalarında Avrupa yüzde 9’lara gerilerken Türkiye’nin yüzde 4-5’lerde. Isparta’da ise bu oran Türkiye ortalamasının da üstünde. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2016-2017 eğitim öğretim döneminde binden fazla kurs açtı, kurslara ise 20 binin üzerinde kursiyer katıldı.

Halk eğitim Merkezi kursları ile Türkiye genelinde lider olan Isparta kurs verilecek alanların bulunması üzerine hızla kursları açmaya başladı. Halk Eğitim Merkezinin bir hafta’da 150’ye yakın kurs açtığı öğrenildi. Geçen yıla göre kurslara başlama zamanı gecikmiş olsa da süreç iyi yönetilerek arada ki boşluğun kapatılması planlanıyor.

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...