“Sermaye Piyasası Kurumları ve Sermaye Piyasasında Kariyer”

13 Ekim 2017 16:32

Süleyman Demirel Üniversitesinin 25. Yıl etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Sermaye Piyasası Kurumları ve Sermaye Piyasasında Kariyer” isimli bir konferans düzenlendi.

Sermaye Piyasası Kurulu Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkan Yardımcısı Ergun Türelioğlu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür ve Sermaye Piyasası Lisanslama Eğitim ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Emine Erbaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sermaye piyasaları hakkında bilgiler verildi.

İİBF Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşan Sermaye Piyasası Kurulu Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkan Yardımcısı Ergun Türelioğlu, mali piyasalar ve sermaye piyasaları konularına değindi. Türelioğlu, “Sermaye piyasası aracılık faaliyetleri dairesi olarak temel amaçlarımız; sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin ve istikrarlı bir ortamda işleyişinin ve gelişimin sağlanması ve yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması için sermaye piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesidir.” dedi.

Sermaye piyasaları kuruluşları hakkında da bilgiler veren Türelioğlu, “Bu kuruluşlar sizler için büyük avantajlara sahip. Sizler de kendinizi geliştirerek bu kurumlarda çalışma imkanına sahip olabilirsiniz.” mesajını verdi.

Etkinlik kapsamında SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin diğer bir konuğu da Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür oldu. Büyükşengür, “sermaye piyasası nedir?”, “finans piyasasında düzenleme yapısı”, “sermaye piyasası kurumu”, “kurumun organizasyon yapısı”, “TSPB’nin amaçları” ve “kurum kapsamında düzenlenen etkinlik ve eğitimler” konusundan bahsetti.

Türkiye Sermaye Piyasası ve kariyer olanaklarına da değinen Büyükşengür, “Kariyer seçiminde hangi konularda ve ne düzeyde yeterliliğe sahip olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Mesleğimden ne bekliyorum? Para mı, ideal mi? gibi soruların cevaplarını kendinize verebiliyor olmalısınız. Para, mutluluk ve kariyer üçlüsünü her zaman yakalamayabiliriz. Bunun için kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Temel akademik yeterliliklerinizin farkında olun. Yaz dönemlerinde mümkün olduğunca staj yapın. Stajlar sizin için avantajlar oluşturacaktır.” diye konuştu.

Etkinliğin diğer katılımcısı olan Sermaye Piyasası Lisanslama Eğitim ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Emine Erbaş da öğrencilere lisanslama ve sınav süreçleri, eğitim faaliyetleri, yenilenen başvuru sistemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bu haber 453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...