“Yöneticilikte Koçluk Nasıl Olmalıdır?” Konusu SDÜ´de Ele Alındı

13 Ekim 2017 16:31

SDÜ yöneticilerinin yönetim becerilerini geliştirmek, motivasyonlarını artırmak amacıyla İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Yöneticinin Eğitimi Modülleri” devam ediyor.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerlerde bu kez “Yöneticilikte Koçluk” konusu ele alındı.

Semineri, yöneticilere özel koçluk becerisi gelişim programları hazırlayan Eğitim ve Antrenör Koordinatörü Jale Ünver verdi. “Koçluk nedir?”, “koçun rolü nedir?”, “koç olarak neye ihtiyacımız var?” gibi soruları yanıtlayan Ünver, koçluğun bir gönül işi, insanın özünü dışarı çıkartma, karşılıklı konuşma sanatı, psikolojik sermayenin planlanması, farkındalık yaratma olduğunu vurguladı.

Koçluk sermayesinin olumluluk, umut, ayağa kalkma becerisi, kendine yeterlilik gibi bitmeyen bir gelişim ve öğrenme süreci üzerine kurulduğunu söyleyen Ünver, “Amacımız tedavi etmek değil, karşımızdaki insanların sorumluluk almalarını sağlamak, onları cesaretlendirmek, verimli hale getirmek, onlara yeni düşünüş biçimleri kazandırmak.” dedi.

Temel koçluk becerilerinin “soru sorma”, “dinleme”, “geri bildirim”, “güven”, “sağduyu”, “gönülden yapma”, “saygı” bileşenlerinden oluştuğunu söyleyen Ünver, bu dinamiklerin birleştirirsek hedef koyma, gerçekler, seçenekler, toparlama ve izlenecek yolda işlerin daha kolaylaşacağını ifade etti.

 

Bu haber 522 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...