Bilirkişilere Sertifika Zorunluluğu Getirildi

11 Ekim 2017 18:14

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bilirkişi Eğitimi Veriyor. Konu ile ilgili açıklama yapan ISMMMO Başkanı Zafer Büyüknohutçu; eğitime katılmak için müracaatların 16.10.2017 tarihine kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

Büyüknohutçu’nun açıklaması şöyle: “03.08.2017 tarih ve 30143 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan “Bilirkişilik Yönetmeliği” ile bilirkişilikte önemli değişiklikler yapıldı. Yönetmelikteki en önemli değişikliklerden birisi ise bilirkişilik  yapabilmek için “Bilirkişilik Temel Eğitimi” ni tamamlamış olma zorunluluğunun getirilmesi. T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı ‘ nca Isparta’da bu eğitimleri vermek üzere Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yetkilendirildi.

2018 yılı bilirkişi müracaatlarında, Bilirkişi Temel Eğitimini şart koştu. Yani Bakanlık bünyesindeki  58 uzmanlık alanından herhangi birisinde bilirkişi olmak isteyen kişiler, mutlaka bu eğitimi alacak. Bu eğitimleri vermeye yetkili kurum ve kuruluşlardan biriside odamız.

Müracaatları http://bilirkişilik.tesmer.org.tr internet adresi üzerinden 16.10.2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

İlgili kanun kapsamında bilirkişilik başvurusu yapacaklar için eğitim çerçevesinin 11/08/2017 tarihli 169 sayılı genelge ile belirlendiğini söyleyen BÜYÜKNOHUTÇU “Bilirkişilik yapabilmek için 5 Yıllık Mesleki Kıdem kazanmış olma şartı aranmaktadır. Eğitimler toplam 24 ders saati olup; 18 saati teorik ve 6 saati pratik uygulamayı kapsamaktadır. Ayrıca bilirkişiler, bilirkişi siciline kaydedildiği tarihten itibaren 3. Yılın içinde 6 saatten az olmamak üzere düzenlenecek olan “Yenileme Eğitimleri” ne katılacaklardır. Mühendislik, mimarlık, bankacılık, finans, esnaf ve sanatkarlık, trafik ve emlak gibi alanlarda bilirkişilik yapmak isteyenler için bu eğitimi almak zorunludur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...