“Araştırma – Geliştirme çalışmalarımızın topluma katkı sunmasını istiyoruz”

4 Ekim 2017 18:40

Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap edecek "Isparta II. Bilim Şenliği"  Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan törenle açıldı. Isparta Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Şenliği”, 3- 5 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı, SDÜ Doğu ve Batı yerleşkeleri, Gönen ve Eğirdir ilçelerinde eş zamanlı olarak ziyaretçilere açık olacak.

Arkeolojiden biyolojiye, coğrafyadan ebruya, matematikten seramiğe, tarımdan sağlığa kadar farklı disiplinlerin uyumlu harmonisinden oluşturulan atölyeler ile ilimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Bilim Şenliği’nin 2’ncisi başladı.

Bilim Şenliği, dün saat 09.30’da Iyaş Kongre Merkezinde düzenlenen törenle başladı. Törene; Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Daire Müdürleri, SDÜ Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Süleyman Demirel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: “Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Isparta 2. Bilim Şenliğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek Bilim Şenliğinde atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımı bekleniyor. Halkımızın bilim atölyelerimizi ziyareti ile birlikte 7 bin 500 kişinin katılımının sağlanması hedefleniyor.

Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin; Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmaktadır. Ayrıca birçok aktiviteyi içeren bilim ve eğlenceyi “yaşayarak/eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunan bir proje içeriği ile 2016 yılı Aralık ayında TÜBİTAK’a sunulmuş ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında Ülke genelinde desteklenen 46 projeden biri olmuştur. Alanında uzman akademisyenlerimizin ve oluşturdukları ekiplerin atölye çalışmaları, bilimsel içerikli workshopları, sanat etkinlikleriyle katkı sağladığı Bilim Şenliğinin ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören katılımcı öğrenciler için çok keyifli geçmesini hedefliyoruz. Isparta II. Bilim Şenliğinde yer alan atölyelere, 6-17 yaş grubu aralığında derslerinde başarılı, bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılması hedeflenirken, atölye çalışmalarına aynı yaş grubundaki dezavantajlı grupların da katılımı sağlanacaktır.

Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize üç gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacaktır. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel etkinliklerden beklenen sonuç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir. Çocuklarınızın içindeki Ali Kuşçu’ları, Cahit Arf’leri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla yapıyoruz.

Şenliğimiz; 3 - 5 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 3 - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan atölyeler, söyleşi ve benzeri etkinlikleriyle gerçekleşmektedir” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı da törende yaptığı konuşmada; “Bizler üniversite yönetimi olarak kurumsallaştırmayı ve bilimsel çalışmaları çok önemsiyoruz. Araştırma – Geliştirme çalışmalarımızın topluma katkı sunmasını istiyoruz. Bugün Bilim Şenliğimizi bu amaçla açtık. Bu tür bilimsel çalışmalara bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bu şenliğin düzenlenmesinde bizlere destek veren sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim Şenliği açılış töreninde son konuşmayı Vali Şehmus Günaydın yaptı. Vali Günaydın da konuşmasında, dünyada ülkelerin eğitime çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, ülkemizde de bütçeden en fazla eğitim yatırımlarına pay ayrıldığını söyledi.

Açılış törenindeki konuşmalar bölümünün sona ermesinin ardından, törene katılan Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Daire Müdürleri, SDÜ Akademik personeli Iyaş Kongre Merkezinde bilimsel stand açan öğrencilerin standlarını gezerek öğrencilere yaptıkları bilimsel çalışmalar hakkında sorular sordular. 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...