“Türk Milletini Ayakta Tutacak Birlik Ve Beraberliktir”

3 Ekim 2017 18:48

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Muharrem Ayı dolayısıyla Yakaören Köyünde düzenlenen Aşure Gününe katıldı. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte Yakaören Köyü Aslan Baba Türbesinde geçekleştirilen Aşure Gününe katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a belediye meclisi üyeleri de eşlik etti.

Aslan Baba Türbesi bahçesinde gerçekleşen Aşure Gününe katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Aşure Gününde kendilerini yalnız bırakmadığından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür eden Aslan Baba Türbesi Dedesi Muharrem Köylü, bu geleneğin 600-700 yıldan buyana devam ettiğini, kendilerinin de bu geleneği uzun yıllardır sürdürdüğünü belirtti. Köylü, “Bu günümüzde bizimle birlikte olan Başkanımıza ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Yakaören’in yıllardır töresini en iyi bilen bir köy olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bu köyümüz Muharrem ayında Aşure Gününde Isparta’ya yemek verir. Bu güzel görüntüler birliğin, beraberliğin, hoşgörünün yansımasıdır. Türk Milletini ayakta tutacak bu birlik ve beraberliktir. Köyümüzü tebrik ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...