Isparta Barosu Yöneticileri Aşure dağıttı

29 Eylül 2017 18:56

Isparta Barosu tarafından Muharrem ayında geleneksel olarak yapılan aşure dağıtma etkinliği Adalet Sarayı önünde gerçekleştirildi. Etkinliği Isparta Barosu yönetimi ve avukatların yanı sıra  Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Eczacılar Odası Başkanı Ramazan Ziya Örmeci, Elektirik Mühendisleri Odası Başkanı Güner Meydan, Makina Mühendisler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sualp’te katıldı.

Aşure dağıtımı öncesinde Irak'ta yapılan referandumla ilgili basın açıklaması yapan Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yaptığı referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası'na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır” dedi.

Türkiye’nin temel politikasının Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten Gökmenoğlu “Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikası, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Referandum; bölgedeki istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecektir. Türkiye’nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumların Devletimiz tarafından benimsenmeyeceği yetkili makamlar tarafından açıklanmıştır. Bu aşamada bizde Devletimizin emrinde ve yanındayız” diye konuştu.

Baro Başkanı Gökmenoğlu açıklamasında şunlara yer verdi. “Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşüncelerimizi kamuoyunun birkez daha bildiririz. Bizleri yalnız bırakmayan Sivil toplum örgütü liderlerine, değerli meslektaşlarımıza Şükranlarımızı sunarız.

Aşure gibi bir çok çeşitliliği içerisinde barındıran ülkemizde ki birlikteliğin bu gibi günlerde net olarak ortaya çıktığını belirterek, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliriz.”

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...