“En iyi okul evladımızın evine en yakın okuldur”

29 Eylül 2017 18:54

Vali Şehmus Günaydın’ın üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında öğrencilerin ikamet ettiği mahallelerdeki okullara gitmesi geliyor. Vali Günaydın’ın bu konudaki kararlılığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG ile ilgili açıklamasında “En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın okuldur” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, sahte adres göstererek, öğrencilerini belli okullara gönderen velileri uyarmış ve herkesin çocuğunu oturduğu adrese en yakın okula göndermesini istemişti. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de harekete geçiren Vali Günaydın, sahte adreslerin iptal edileceğini ve bu konuda gerekli işlemlerin uygulanacağını söylemişti. Vali Günaydın bütün okullara ve öğretmenlere güvendiklerini belirterek, en iyi okulun eve yakın okul olduğunu vurgulamıştı. Kaldırılan TEOG sınavıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Günaydın’ın bu konudaki kararını destekler nitelikte bir açıklama yaptı ve “TEOG ile ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmıştım. Özel nitelikli okullar dışında lise eğitiminde ortalama standardı tutturduğumuzda hiçbir öğrencimizin böyle bir arayışı kalmayacaktır. Yavrularımızı sınav noktasındaki sıkıntılardan arındırmamız ve kendilerini derslerine yönlendirmemiz gerek. En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın okuldur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasını hatırlatan Vali Günaydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konudaki görüşünü söyledi. Velilerimiz çocuklarını evlerinin yakınındaki okula göndermeli. Bu çocuklarımızın güvenliği açısından da önemli. Çocuğun evinin yanındaki okula gitmesinin en büyük faydalarından birisi trafikteki zaman kaybı ve olası risklerin asgariye inmesi. Bir de şunu düşünelim; çocuğunuzu 5 kilometre öteki okula gönderdiniz, öğlen arası 1,5 saat. Bu çocuğumuzu nasıl kontrol edeceğiz. Çocuğumuz 15-20 dakikada yemeğini yedi, geriye kalan zaman da ne yapacak? Her türlü kötülüğe maruz kalabilecek ortam oluşturuyoruz. Bu açıdan da baktığımızda konunun önemini anlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...