Otel yapılmasını Belediye Meclisi reddetti

11 Ağustos 2012 12:38

İl Özel İdaresi binası konusu Belediye  Meclisini  gerdi

Otel yapılmasını Belediye Meclisi reddetti

 

Belediye Meclisinde, İl Özel İdaresi’ne ait 5 katlı atıl binanın yerine yapılacak otel için Emsal = 16,50 ve hmax= serbest şartlarını içeren imar değişikliği görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. Değişiklik AKP’lilerin ‘Evet’, oyuna karşılık MHP ve DP’lilerin ‘Red’ oyu ile kabul edilmedi.

 

MECLİSTE SERT TARTIŞMALAR….

Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantıları dün yapılan beşinci ve son oturum ile sona erdi. Ancak, toplantılara İl Özel İdaresi konusundaki imar değişiklikleri damgasını vurdu. Toplantıda sert tartışmalar yaşandı.

İMAR KOMİSYONU TOPU MECLİSE ATTI

Meclisin dün yapılan toplantısında konu gündemin İmar Planı Tadilatları maddesi ile görüşüldü. Bu konuda ilk olarak İmar Komisyonu tarafından ne gibi bir çalışma yapılmış onun açıklanması istendi ve meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın kürsüye İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci’yi davet etti. Besteci, konu hakkında komisyon tarafından hazırlanan raporu okuyarak; “Isparta İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan ve 09.09.2011 tarih ve 166 sayılı karar ile ticari ve turizm tesisi alanına alınması kararı alınan 440 ada 93 nolu parsellerine meclis kararı gereği hazırlanan avam proje gereğince E=16,50 ve hmax= serbest şartlarının işlenmesi teklifinin açıklaması. Komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda bir değerlendirme yapılmamış olup konunun meclisçe değerlendirilmesi uygun bulunmuştur” deyince söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Tevfik Katırcıoğlu; “Ne demek şimdi konu meclisçe değerlendirilsin. Siz İmar komisyonu olarak bir karara varıp bize bildirmeliydiniz. İmar Komisyonu olarak meclise yön vermelisiniz. Böyle şey olur mu?” dedi.

BESTELCİ; “SİMİTÇİ – KAHVECİ – GAZOZCU DEĞİLSİN”

İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci, Katırcıoğlu’nun bu tepkisine; “Sende benden önce 2 yıl İmar Komisyonu başkanlığı yaptın ve konuyu çok iyi biliyorsun ama bilmemezlikten geliyorsun. Simitçi – Kahveci – Gazozcu olsan anlayacağım ama değilsin ve olaya hakimsin” dedi.

TANIŞMAN; “BİNA BİZİM DEĞİLKİ KARARINI BİZ VERELİM”

Bu konuda söz alan AKP Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman da;  “İl Özel İdaresi bu konuyu defalarca tartıştı ve Otel yapmaya karar verdi. Bizde bunu burada kabul edeceğiz. Zira,  binanın sahibi Belediye değil İl Özel İdaresidir. Onlar kararını vermiş. Bizim burada orası otel olmasın otopark olsun dememizin hiçbir anlamı ve faydası olmaz” dedi.

GÜNAYDIN; “BİZDEN TALEP EDİLEN

EMSAL DÜNYA’DA SADECE NEWYORK’TA  VAR”

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da yaptığı konuşmada; “Ben buraya otel yapılmasına baştan beri karşıydım. Şu anda da karşıyım. Bilindiği gibi ilimizin otopark sıkıntısı her geçen gün artarak devam ediyor. Biz Belediye olarak İl Genel Meclisine Otopark projesi bile çizip verdik. Ama onlar otel yapımında ısrar ediyorlar. Kaldı ki, Emsal= 16,50 çok büyük bir emsal. Bunun örneği Dünyada sadece bir yerde var. O da Amerika Birleşik Devletlerinin Newyork eyaletinde. Türkiye’de talep edilen bu emsalin örneği yok. Bu emsal Barida Otel’in 8 katı yüksekliğinde bir emsaldir” dedi.

SELÇUK; “TALEP EDİLEN EMSAL ISPARTA İÇİN VERİLEMEZ”

Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk da söz alarak; “Bu işin büyük vebali var arkadaşlar. Buraya E=16,50 emsal verirsek bu defa yanındakiler de aynı emsali isteyecektir ve bizde örnek teşkil ettiği için vermek zorunda kalacağız. Böyle şey olmaz.  Zaten bizden talep edilen emsal Türkiye’de daha örneği yok. Bu kadar yüksek emsal Isparta için verilemez.

KAYA; “ÇEKİMSER KALMA KARARI ALDIK”

MHP Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya da, söz alarak; “Biz MHP olarak Grup kararı aldık ve bu konuda çekimser kalacağız. Sizler ne karar verirseniz verirsiniz. Takdir sizindir. Bu işin günahı da sizin, sevabı da sizin” dedi.

ÖZKAN; “BEN KONUYA RED OYU VERECEĞİM”

Toplantıda son olarak aynı zamanda Mimar olan DP’li Meclis Üyesi Kadir Özkan söz aldı ve konuşmasında; “Biz burada boşuna konuşuyoruz. Gündemi meşgul etmekten başka hiçbir şey yapmıyoruz. Şuanda burada herkes siyaseti bir kenara bırakıp Isparta için bir şeyler yapmak için çalışmalıdır. Konu çok önemlidir. Zaten burada siz konuyu karıştırıyorsunuz. Bizden talep edilen emsal ada bazında emsaldir. Yani, bir buraya bu emsali verirsek yanında arazisi bulunan başkalarına da vermek zorundayız. Eğer vermezsek adam mahkemeye dava açar ve kazanır. Ben, bu kadar büyük vebalin altına giremem. İster açık ister gizli oylama yapın ben konuya red vereceğim” dedi.

TOPLANTIYA 15 DAKİKA ARA VERİLDİ

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tüm parti gruplarının konuyu bir kez daha kendi aralarında istişare etmeleri için toplantıya 15 dakika ara verdi.

MHP’LİLER ÇEKİMSERLİK KARARINDAN VAZGEÇİP

RED KARARI ALINCA KONU REDDEDİLDİ

Verilen aranın ardından meclis yeniden toplandı. Ancak, bu defa MHP’lilerin kararında bir değişiklik gözlendi. Zira, ara vermeden ‘çekimser’ kalacaklarını açıklayan MHP’liler Isparta zarar görmesin diye gündem maddesini reddetme kararı aldı. Yapılan oylamada da, sözkonusu madde AKP’lilerin Evet oyuna karşılık MHP ve DP’lilerin ‘Hayır’ oyları ile kabul edilmedi.

 

 

 

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...