UDYK toplantısı Isparta’da yapıldı

10 Ocak 2013 21:46

Her 3 ayda bir yapılması planlanan Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK) toplantısının ilki dün saat 10:00’da Isparta Valiliği Göl Toplantı salonunda yapıldı.

Isparta Valiliği, AB Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarından, Proje uzmanları, İsmail Şevik, Hasan Karataş ve Kamil Çeliktürk tarafından organize edilen toplantı, Vali Memduh Oğuz’un açılış konuşmaları ile başladı.

Toplantı; Isparta Belediye Başkanlığı, SDÜ Rektörüğü, Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, BAKA, TKDK ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlıklarının katılımıyla sağlandı.

Gündem konusu olan “SEI-Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” hakkında tanıtımı Avrupa Birliği Bakanlığında görevli uzman Yunus Yılmaz yaptı. Uzman Yunus Yılmaz, “Proje 2 yıl süreyle devam edecek ve çok sayıda etkinliği kapsayacaktır” dedi.

Aracı kapsamında, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirilmiştir. Söz konusu proje ile İl AB daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve Valiliklerin AB’ ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler özet olarak;

1-Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması

2-Sertifikalı uzmanlık Eğitimi

3-Eğiticilerin Eğitimi

4-Kapasite Geliştirme faaliyetleri

5-Bölgesel Çalıştaylar

6-Eşleştirme Programı

7-Brüksel Çalışma Ziyareti

Söz konusu proje yirmi pilot ilde uygulanmakta. Isparta da seçilen 20 pilot il arasında bulunuyor. Proje uygulanacak iller Bakanlık tarafından belirlendi. İllerin belirlenmesinde Bakanlığın yürütmüş olduğu çalışmalar ve valiliklerin ihtiyaçlarının yanı sıra valilik AB birimlerinin insan kaynakları kapasiteleri de göz önünde bulundurulduğunu söyledi.  

Yıl içerisinde diğer UDYK toplantıları, 11 Nisan 2013 Perşembe, 11 Temmuz 2013 Perşembe ve 9 Ekim 2013 Perşembe günlerinde gerçekleşmesi planlandı.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...