Öğrenciler mağdur edilmeyecek

16 Eylül 2017 12:28

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında sıra bekleyen, yani yedekten yurt çıkan SDÜ öğrencileri Isparta Öğretmenevinde öğrenci tarifesinden yüzde 25 indirimli (oda + kahvaltı) konaklayabilecekler

ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili olarak bugüne kadar Kredi Yurtlar Kurumu'na 2 Bin 600 kız, 2 Bin 400 erkek öğrencinin yerleştirildiğini belirterek, yeni yurtların 15 gün içinde tamamlanacağını ve bu arada yeni yurtlara kayıt yaptıran öğrencilerin mağdur edilmeyerek, misafir olarak ağırlanacağını söyledi.

Yurt sırası gelinceye kadar, bir hafta, 15 gün, 1 ay yer arayan, büyük sıkıntı çeken öğrenciler için uygulama son derece önemli oldu.

HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMAYACAK

5 bin kişilik öğrenci yurdu kampusunda incelemelerde bulunan Vali Günaydın, kesin ve net bir talimat verdi: Öğrenciler, 18 Eylül sabahı yurtlarından okula gidecek.     

İl Özel İdaresi'nin yüzde 7'lik kat karşılığı anlaşması ile özel sektöre yaptırdığı Mensucat Fabrikası arkasındaki 5 bin kişilik yurt kampusunda müteahhit firmadan kaynaklı yaşanan gecikmenin sebep olduğu mağduriyet Vali Şehmus Günaydın'ın zamanında müdahalesi ile ortadan kalkıyor. Aksi halde KYK'yı bekleyen 5 bin öğrenci, 18 Eylül'den 1 Ekim'e kadar 2 hafta ya başka yerde kalacak ya da okulu asacaklardı.

VALİ GÜNAYDIN 5 BİN KİŞİLİK YURT KAMPUSUNDA

İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Şehmus Günaydın, ilgili kurum yetkilileri ile birlikte İl Özel İdaresi'nin özel sektöre yaptırdığı 5 bin kişilik yurt kampusunda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma temsilcileriyle de görüşen Vali Günaydın, KYK'nın 1 Ekim'den önce yurtları işletmeye alması yönünde çalışmaların yapılması talimatını verdi. Vali Günaydın'ın KYK yurtlarının 1 Ekim'den önce işletmeye açılması yönündeki kesin ve net talimatı doğrultusunda yüklenici firma çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda İl Özel İdaresi'nin yüzde 7'lik kat karşılığı sözleşmesinden doğan 350 öğrencilik bloğuna hemen öğrenci alınabilecek. Okullar açılmadan önce şehre gelen KYK bekleyen öğrencilerin de mağdur edilmemesi için tedbirler alında. Bu doğrultuda KYK'nın mevcuttaki 3800 kapasiteli yurtlarındaki boşluklar doldurulacak. Gecikmeli yerleşme yapan öğrencilerin yerlerine geçici olarak yeni yurt kampusunun bitmesini bekleyen öğrenciler yerleştirilecek.

 

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...