“Gazetecilerin hakları yeniden düzenlenmeli”

10 Ocak 2013 21:30

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Korkmaz’ın mesajı şöyle: “Dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanında olan olaylardan en hızlı ve doğru şekilde haberdar olmamızı, basın çalışanlarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz. 

Türk Medyasının görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyen kanunların yeniden gündeme getirilmesi ve olumlu yönde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Her türlü şartta görevlerini özveriyle yerine getiren basın organlarının özellikle yerel basınımızın problemlerinin en aza indirilmesi gerekmektedir. Günümüzde basında iş güvencesi yok olmuş, fiilen taşeron düzeni kurulmuştur. Tekelleşme ortamında halkın haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğü işlemez hale gelmiştir. Yerel Basın mensuplarının daha iyi şartlara sahip olmaları için TBMM’de gerekli girişimlerde bulunmuş ve bu konuyu gündeme taşımış bir milletvekili olarak bu çalışmalarımın devam edeceğimi kamuoyuna bildiririm.

Türk ve Isparta Basınımızın bu günü daha iyi ve güzel şartlarda kutlaması dileğiyle, Isparta’daki tüm basın camiasının ve çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar bundan sonrası için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...