“Biz sözlü kültürümüzü yazılı hale getirmeliyiz”

28 Ağustos 2017 18:46

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, milli değerlerimizin tescil edilmesi noktasında önemli adımlar attıklarını ifade ederek, Isparta’da tescil edilebilecek potansiyel 20 ürün bulunduğunu, bunlar için müracaat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, önceki gün Valilikte düzenlenen Üretim Reformu Paketi bilgilendirme toplantısında milli değerlerimizin tescil altına alınması noktasında önemli bir çağrıda bulunmuştu. Isparta’nın da 20 öz değeri bulunduğunu ifade eden Aslan, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal’a talimat verdiğini açıkladı.

Bu topraklarda öz değerimiz olan ve bize atalarımızdan yadigar sözlü bir kültürümüz olduğuna değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, “Biz bu kültürü şimdi koruyoruz. Geçmişte ne kadar değerimiz yok oldu gitti bilmiyoruz. Kayda geçmiş olsaydı bunu bilecektik. Patent Marka Kurulu başkan yardımcımız da burada. Bu kurulun önemli görevlerinden bir tanesi bu toprakların gen haritasını çıkarmak ve öz varlığımızı tescil altına almak. Bir ürünü yazılı ve tescil hale getirebilirsek kimse hak iddia edemez. Ülkemiz topraklarında potansiyel 2 bin 500 ürünümüz var. Şuanda 209 tescil var. Biz sözlü kültürümüzü yazılı ve tescilli hale getirmeliyiz. İçeride tescillediğimizde yurtdışında Avrupa Patent Ofisi’nde tescil aldığımızda hiçbir millet bu bizimdir demeyecek. Bu bizim gelecek kuşaklara önemli bir sorumluluğumuzdur” dedi.

İL MÜDÜRÜMÜZE TALİMAT VERDİM

Isparta’nın da halen tescil edilebilecek potansiyel 20 ürünü olduğunu ifade eden Prof. Aslan, “İl müdürümüze vermiş olduğumuz talimat şudur; yılsonuna kadar bunların hepsinin patent ofisine müracaatlarının girmesi gerekiyor. Bu noktada üniversitemize önemli görevler düşüyor. Özellikle ürünlerin laboratuvar testlerin yapılmasında müracaat edecek kuruluşlarımıza kolaylıkların sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...