Isparta’da 12 orman yangını çıktı

21 Ağustos 2017 18:24

Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Isparta’da bugüne kadar 12 orman yangını çıktığını ancak bunların küçük çapta olduğunu ve anında müdahale ile söndürüldüğünü ifade etti. Bölge müdürlüğü sorumluluğu alanındaki en büyük yangının Burdur’da yanan otobüsten sıçramasıyla oluştuğunu belirten Tüfekçi, orman yangınları konusunda vatandaşları uyardı.

Ülkemizde yaz mevsimi nedeniyle havaların sıcak gitmesi ve nem oranının düşük olması nedeniyle orman yangınları sıklıkla yaşanabiliyor. Ancak Isparta’da bugüne kadar büyük bir orman yangını meydana gelmedi.

ÜLKEMİZ AÇISINDAN SIKINTILI BİR SEZON

2017 yılı orman yangınları sezonu açısından ülkemizin sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, “Güney ve batıda hava sıcaklığı çok yüksek. İlimizde genel manada bizi sıkıntıya sokacak bir durum yaşanmadı. Bölgemizde bulunan Burdur’da bir yangımız çıktı. Onun haricinde ufak tefek yangınlar oluyor” dedi.

BÖLGEMİZDE EN BÜYÜK YANGIN BURDUR’DA OLDU

Isparta’da bugüne kadar 12 yangının meydana geldiğini belirten Tüfekçi, “Burdur’da ise 10 yangımız oldu. Birisi büyüktü. Otobüsün yanarak ormana sıçraması bizi sıkıntıya soktu. Orada 70 hektar alan  zarar gördü. Orayı bu yıl ağaçlandıracağız” diye konuştu.

HALKIMIZIN DUYARLI

Orman yangını olma ihtimali yüksek olan bir sezonda olduğumuzu vurgulayan Tüfekçi, şunları söyledi: “Hava sıcaklığının artacağı konusunda bilgiler geldi. Böyle havalarda orman yangını ihtimali artıyor. Halkımızın duyarlılığı iyi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Gördükleri zaman bize haber veriyorlar.

GÖREVLİLERİN GÖSTERDİĞİ ALANLAR DIŞINDA ATEŞ YAKMASINLAR

Hafta sonları piknik alanları doluyor. Halkımızdan isteğimiz görevlilerin gösterdiği alanlar dışında ateş yakmasınlar. Ayrıca biz nasıl bir yerde piknik yapmaya gittiğimiz zaman orayı nasıl güzel buluyorsak orayı temiz bırakalım.”

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...