KOSGEB ‘‘İmalatçılara daha fazla destek verecek

21 Ağustos 2017 18:21

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’da gelen projelerin hizmet sektörü ağırlıklı olduğunu ifade ederek, imalat sektöründe de projelerin gelmeye başladığını söyledi.

Yeni teknolojileri kullanan, Ar - Ge ürünleri üretecek firmalara daha çok önem vereceklerini ifade eden KOSGEB İl Müdürü Yıldırım, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “KOSGEB olarak, yeni iş kurmak ve işini büyütmek isteyen Kobiler için desteklerimizi sürdürüyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz zaman sürecinde işini büyütmek isteyen kobiler projelerini KOSGEB’e sundu. 

Verdiğimiz destekler günden güne artıyor. 20 yeni başvuruyu değerlendiriyoruz. Fakat kurula yoğunluktan dolayı alamadığımız projeler de var. Kurul sayısını artırmayı da düşünüyoruz. 

KOSGEB’e Isparta’da yapılan başvuruların çoğunluğunun hizmet sektöründe olduğunu görüyoruz. Ancak imalat sektöründe de projeler geliyor. Yeni teknik, teknolojiler üreten ve bunları kullanan girişimcileri de görüyoruz. Yeni dönemde KOSGEB, sayın bakanımızın da yönlendirmeleriyle şuanda imalatçılara daha önem verecek. KOSGEB’de imalata dönüşüm oluyor. Yeni teknolojileri kullanan, Ar – Ge  ürünleri üretecek firmalara daha çok önem vereceğiz. Yurtdışından yapılan ithalatı ve cari açığı azaltmaya yönelik ürünlerin üretilmesine önem vereceğiz” dedi.

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...