Isparta’ya 6 Milyon 930 Bin TL’lik yatırım

3 Ağustos 2017 18:13

Isparta’ya yenilebilir enerji, eğitim ve altyapı alanında toplam 6 Milyon 930 Bin TL’lik yatırım yapılacak. Bu yatırımlarda 27 kişi istihdam edilecek.

Ekonomi Bakanlığı’nca 1-30 Haziran 2017 arasında Teşvik Belgesi verilen yatırımları açıkladı. Resmi Gazete’de yayınlanan listede Isparta 3 farklı yatırımla yer aldı.

ISPARTA’NIN GÖZDESİ GES

Güneş enerjisi bakımından büyük bir potansiyele sahip olan Isparta, bu alandaki yatırımları çekmeye devam ediyor. Her teşvik belgesi listesinde Isparta’daki güneş enerjisi (ges) yatırımlarına yer veren bakanlık, Haziran ayında da İlimizi boş geçmedi. Kuleönü Nakl. Enerji Tel. İnş. San. Şirketinin 95 MW’lik GES yatırımına teşvik belgesi verildi. Yatırım bedeli ise 3 Milyon 400 Bin TL olarak açıklandı.

YENİ BİR EĞİTİM YATIRIMI GELİYOR

Ekonomi Bakanlığı sanayi yatırımlarının yanı sıra eğitim gibi alanlara da teşvik belgesi veriyor. Bu kapsamda Piramit İnsan Kaynakları Görsel Sanatlar Eğitim Danışmanlık şirketinin okulöncesi eğitim hizmetleri alanındaki yatırımına teşvik belgesi verildi.  220 öğrencilik yatırımın bedeli ise 1 Milyon 100 Bin TL. Yatırım kapsamında 23 kişi istihdam edilecek.

OSB ALTYAPI İÇİN TEŞVİK ALDI

Öte yandan Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi altyapı hizmetleri için 2 Milyon 430 Bin TL’lik teşvik belgesi aldı. Bu kapsamda 4 kişi istihdam edilecek.

 

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...