“ÜNİVERSİTELERE VERİLEN KONTANJANLARDA BİRİNCİ SIRADAYIZ”

2 Ağustos 2017 18:35

24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında Isparta’da görev yapan basın mensupları Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı ziyaret etti.

Basın mensuplarının halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “üniversitemiz bizim göz bebeğimiz ve gururumuz. Medya çalışanları olarak üniversitemize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Üniversitemize her ortamda destekliyoruz. Hem şehir medyasının hem de üniversitemizin gelişmesi için yapılacak olan tüm projelere destek vermeye hazırız. Gözbebeğimiz olan üniversitemiz için bizlere düşen tüm görevlere hazırız ” dedi.

Isparta’daki basın mensuplarının üniversiteye verdiği destekten dolayı teşekkür eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Basın gücü anlamında Isparta önemli bir şehir” diye konuştu.

Rektör Çarıkçı “Sayın başkana bu güzel görüşlerinden dolayı kalbi teşekkürlerimi sunuyorum, bende göreve geldiğimden beri basınımızın üniversitemize olan desteğini bana olan desteğini zaten biliyorum, bizde bu görevi şehre, ülkeye yakışır bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bende bu arada 24 Temmuz Basın Dayanışma gününüzü kutluyorum. Şimdi arkadaşlarımızın bir kısmı biliyor ama aile olarak eşimde radyo televizyon kökenli, sonra iletişim fakültesi halkla ilişkiler bölümünü bitirdi her zaman şu espriyi yaparım arkadaşlara, bende mesleğe basın mensuplarının şoförü olarak başladım. Habere giderken bende şoförlük yapıyordum. Basın mensuplarının ne kadar ağır koşullarda çalıştığını çok samimi olarak biliyorum, işiniz çok kolay değil hiç kimseye bir şey beğendirmenizde mümkün değil işin doğrusu o yüzden bende çalışmalarınızı gönülden tebrik ediyorum. Isparta basın sektörü açısından da önemli bir şehir aslına bakarsanız hem yerel gazetelerin geleneği, eskiliği gazetecilik geleneğinin oturmuş olması şehirde aslında bir çok vilayete göre de önemli bir basın kültürünüz oluşmuş durumda.

“BASINLA ORTAK PROJELERDE BULUNMAK İSTİYORUZ”

Biz bunu Üniversite olarak nasıl destek veririz. İletişim Fakültemiz 5-6 yıldan beri faaliyette.  Radyo televizyon bölümümüz çok eski ve Türkiye’nin en kıdemli bölümlerinden bir tanesi. Geçen sene Radyo SDÜ’yü oluşturduk inşallah bu bahar okullar açıldıktan sonra üniversite olarak SDÜ radyo olarak eski radyomuz tekrar hayata geçmiş olacak biz basınla şöyle bir ilişki içinde olmayı çok arzu ediyoruz ve oluyoruz da zaten. İletişim Fakültemiz ve bölümlerimizle beraber proje yaparak öğrencilerimizi yetiştirerek hem basın hem de bizim asli görevimiz. İnşallah şehre ve ülkeye büyük katkı yapacağımızı düşünüyorum. Şimdiye kadar basınla ortak çok proje yaptık yapmaya devam ediyoruz. İnşallah daha güzel işlerde yapacağız. Ben bu ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum.

“HEM EĞLENDİREN HEM BİLGİLENDİREN BİR RADYO OLUŞTURDUK”

SDÜ radyo olarak çok eğlenceli programlar yapacağımızı düşünüyorum, şundan dolayı bizim elimizdeki en büyük güç öğrenci aslında elimizde iletişim fakültesinde okuyan, radyo televizyon bölümünde okuyan ve bu işi amatör olarak yapan yüzlerce öğrencimiz var bunların içlerinde çok iyi program yapan ve yapacak olanlar olduğunu da biliyoruz biz eğlenceli birazda bilgilendirici birazda gençlere hitap eden radyo konseptinde olmayı düşünüyoruz inşallah.

Biz özel sektörle ilgili hiçbir şekilde rakip değil dostuz. Sinerji oluşturacağız yani biz destek vermeye çalışacağız. Basına öğrenci ile burada yetişen çocuklarla falan dolayısıyla bizim katkımız ancak şu olur; buradaki basın kökeninin büyümesi genişlemesi zenginleşmesi dışında bir katkımız olmaz sadece böyle bir katkı sağlayabiliriz.

“İLETİŞİM BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Süleyman Demirel Üniversitesi ticaretin içinde olmayacak, olmadı da zaten. Üniversitenin öğrencisinin işin içinde olduğu projelerle olacak. İletişim bizim için çok değerli. Ben iletişim fakültesi kurucu dekanıyım biliyorsunuz onun için özellikle ilgilendiğim bir konu bu. SDÜ olarak projelere açığız, Ortak çalışmalara açığız. Öğrencilerimizi basınla ilgili her türlü konuda beraber çalışmaya teşvik ediyoruz. Çok zengin bir ortam oluşuyor, inşallah güzel işler çıkacaktır ortaya.

“KUYUCAKLA İLGİLİ BELGESEL HAZIRLADIK”

Geçenlerde radyo televizyon merkezimiz Kuyucakla ilgili güzel bir belgesel hazırladı hatta geçtiğimiz Cuma günü imzaladım telif hakkını TRT’ye verdik, yayınlanacak güzel bir belgesel olmuş başka bir gözle ben izledim beğendim bu sene 80 bin kişi ziyaret etmiş. Müthiş bir ilgi bizim desteğimiz ancak bu şekilde olur.

Bu sene biz verilen kontenjan açısından birinci sıradayız.  Aslında Türkiye’de Üniversitelere kontenjan verilen üniversiteler sıralamasında biz birinci sıradayız.  Selçuk Üniversitesi hemen bizim arkamızda. Geçen yılki doluluk oranlarının çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Şöyle ilgiye bir baktık sizde biliyorsunuz meslek yüksek okullarında bazı programlarında Türkiye genelinde ilgi azalıyor. Biz de Türkiye genelindeki bu duruma ayak uyduruyoruz, genel olarak bizim kontenjanlarımızda doluluk problemleri yaşayacağımızı zannetmiyorum.

“BU SENE YURT SORUNUMUZ BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLECEK”

 Bu yıl yaklaşık 7 bin kişi daha gelecek gibi gözüküyor. Bir kontenjan sorunu yaşamayacağız tabi bahsettiğiniz üzere bu sene yurtlar konusunda inşallah üniversiteye yeni kayıtlı öğrencilerimizin en büyük problemi yurt konusuydu , barınma konusuydu. İlk gelen öğrenci tabi hemen acilen anne babaları yurt bulma ihtiyacı hissediyorlar. Bu sene yurt sorunumuz inşallah çok büyük oranda çözülecek. Kredi Yurtlar Kurumunun ve diğer kuruluşların yaptığı yerlerle üniversitenin tercih edilebilir daha sonrasında ise memnuniyet endeksi listelerin de kendini hemen gösterecek bir konu. İkincisi ise kampüsün güzelleşmesi öğrencinin lehine bir durum. Burada ufak bir çarşının olması öğrencilerin kafeterya, mescid diğer ihtiyaçlarını giderecek oluşumun modern onlara yakışır olması önemli.

“ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE ÖNEMLİ SIRALARDAYIZ”

Biliyorsunuz basında bunlar hep çıktı öğrenci memnuniyet endeksleri yayınlanıyor, sürekli olarak yaşanan ilden memnuniyet endeksi, üniversite memnuniyet endeksleri aslında orada tabloya baktığınızda fena değil durumumuz. Hem üniversite hem de il olarak zannettiğimizin üzerinde bir yerdeyiz ama tabi bu birazda bizim açımızdan korkutucu bir durum. Oralarda kalmamız hatta biraz daha yukarılara çıkmamız gerekiyor.

“ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ YAPILACAK HİZMETİN ARKASINDAYIZ”

Madem üniversite şehri olacağız madem, eski şehirden bahsediyoruz biraz daha yukarıda olacağız. O noktada öğrenciyle alakalı yapılacak hizmetin arkasındayız biz yurtlar başta olmak üzere trafik ulaşım sorunları ile ilgili belediyemizle paylaşıyoruz onu çocukların en büyük problemleri bunlar biz eğitim işiyle ilgileniyoruz eğitimin kalitesinin artması bizim açımızdan değerli önemli biz onunla ilgileniyoruz ama bir yandan da bizim çözemeyeceğimiz barınma ve ulaşım sorunları var emin olun kampüsün güzelliği memnuniyeti çok etkiliyor.

“ÖĞRENCİ SAYIMIZIN GELECEKTE 100 BİN’E ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Misafirlerimiz vardı kampüsü fena değil Türkiye şartlarında daha da güzel olsun inşallah daha da meslek yüksek okullarımızın kampüsleriyle de ilgilenmek zorundayız onlarında sorunları önemli daha iyi olacak gibi gözüküyor. İnşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversitemiz daha memnun olunan bir üniversite haline gelecek. Bu seneki öğrenci sayımız 93 bin ve gelecek ileriki yıl ise 100 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTEDE TEKNİK OLARAK FİZİBİLİTESİ ALT YAPISI HAZIRLANDI VE VERİLDİ”

Biz ikinci üniversite konusunu destekliyoruz, şimdi bu YÖK’ün gündemin de sayın Cumhurbaşkanımız ikinci üniversitenin kurulması gerektiği talimatını verdiği zaman biz de külliyedeydik bizzat duyduk bizde; Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi.  YÖK başkanımız da bu konuyu biliyor zaten konuyla da ilgileniyorlar. Tabi çok kolay bir şey değil ikinci üniversitenin kurulması hatta Isparta’nın bütün tarihindeki en önemli bir iki olaydan bir tanesi olacak ikinci üniversitenin kurulması. Isparta’da olacak inşallah siyasi destek sonsuz biz teknik ve alt yapı desteğini zaten sonsuz olarak veriyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıla kalmadan Isparta’da ikinci bir üniversitenin de olduğunu göreceğiz. Bölünme düşüncesi var onun teknik çalışmaları yapılıyor daha çok sağlık temalı düşünülüyor. Hangi fakülteler oraya gider ve neler gelir yeni neler kurulabilir ve ne kadar öğrenci fiziksel alt yapı oraya geçer konusu, teknik olarak fizibilitesi alt yapısı hazırlandı ve verildi sadece siyasi karar ve desteğe kaldı tabi bir de süreç önemli inşallah olacak” dedi.                          

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...