Anıları Bilimkurgu Kütüphanesi’nde yaşayacak

2 Ağustos 2017 18:33

30 Kasım 2007’de Isparta’da düşen uçak kazasında hayata gözlerini kapatan Fizikçi Özgen Berkol Doğan anısına İstanbul’da Bilimkurgu Kütüphanesi açıldı. Kazada, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) çalışan Prof. Dr. Engin Arık ve 7 bilim insanı ile birlikte 57 kişi yaşamını yitirmişti.

TAZMİNATI BİLİMKURGU KÜTÜPHANESİ İÇİN HARCADILAR

Uçak kazasında hayata gözlerini kapatan Fizikçi Özgen Berkol Doğan’ın ailesi kazanılan tazminatı İstanbul’da Bilimkurgu Kütüphanesi açmak için harcadı.

30 Kasım 2007’de Keçiborlu sınırları içerisindeki Tekketepe’ye düşen Atlasjet uçağında 7’si bilim insanı, 7’si mürettebat, 1’i 1.5 aylık bebek olmak üzere 57 kişi hayatını kaybetmişti.

2007’de Isparta’da düşen Atlasjet uçağında ölen 57 kişiden biri de Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencisi 27 yaşındaki Özgen Berkol Doğan’dı.

Berkol, başarılı ve gelecek vaat eden bir fizikçiydi.

‘CERN’e kabul edilmişti, eğitimin bir bölümünü orada sürdürüyordu. Ailesi, İstanbul’da Özgen Berkol Doğan için Bilimkurgu Kütüphanesi kurdu. Aile, şu mesajı yayınladı:

“Zamansız kaybından sonra ağabeyim olan babası kalp cerrahı Prof. Dr. Nevzat Doğan, annesi Ferhan Özgen Doğan, yeğenim Bülay Doğan, halası Şehnaz Yüzer Doğan, amcası ben Necdet Doğan ile “Berkol sevenler-ailenin dostları” onun adı yaşamaya devam etsin diye –kendisi bilimkurgu kitabı çevirisi yaptığı için- bilim kurgu kütüphanesi kurduk.

3-4 yıl önce Kadıköy Çarşı içinde kiralık bir dairede açılan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi, yıllar içinde yerine sığmaz oldu.”

Adres:

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin karşısındaki (Eski Maarif Koleji)

Safa Sokak

No: 20

İstanbul

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...