Kaldırımda servet yatıyor

8 Ocak 2013 20:59

Vatandaşın kamuya terk ettiği ancak hâlâ üzerinde görünen kaldırım ve yeşil alanlar için belediyelere dava açılıyor. Hatta Türkiye’nin birçok ilinde bunun için özel hukuk büroları kuruldu. Ancak Isparta Belediyesi’ne konuyla ilgili tek bir müracaat bile yapılmadı.

Türkiye'nin dört bir yanında, zamanında kamuya terk edilen ancak tapuda hâlâ mal sahibinin üzerinde görünen kaldırım ve yeşil alanlar için belediyeler dava yağmuruna tutuldu. Sadece bu davaları takip eden ve özel hukuk büroları kuran avukatlar türedi. Bu avukatlar mülk sahiplerine, "Biz kadastro, tapu ve belediye kayıtlarından araştırdık. Belediye sizin yerinizi kullanıyor. Avukatlık ücreti istemiyoruz. Vekâlet verin, kazanılan tazminatın yüzde 20'sini alırız" diyerek çalışmaya başladı.

ISPARTA BELEDİYESİNE HERHANGİ BİR MÜRACAAT YOK

Belediye Başkan Yardımcıları konuyla ilgili herhangi bir müracaatın olmadığını dile getirdiler. Sadece Gölcük yolu üzerinde bulunan Asri Mezarlık içinde bir vatandaş kendine ait olduğunu ileri sürdüğü yeri telle çevirmiş durumda. Şahsın Belediye ile görüştüğü ve yerin satın alınması konusunda mahkemeye başvuracağı bildirildi. Ancak belediyeye halen daha dava ile ilgili bir belge ulaşmış değil.

70 M2’YE 1 MİLYON TL İSTEYEN VAR

Belediyeler aleyhine açılan 'kamulaştırmasız el atma' davası yüzünden milyonlar ödemeye başladı. Örneğin70 metrekarealan için 1 milyon TL, 502 metrekarelik yeşil alan için 3 milyon TL ödemek zorunda kalan belediyeler var.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...