“YANGIN HAVUZLARINA GİRMEK TEHLİKELİ”

8 Temmuz 2017 13:30

Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle özellikle çocuklar zaman zaman orman yangınlarında kullanılmak için oluşturulan havuzlara giriyor ve boğulma olayları yaşanıyor.

Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle özellikle çocuklar zaman zaman orman yangınlarında kullanılmak için oluşturulan havuzlara giriyor ve boğulma olayları yaşanıyor. Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, bu havuzlara giren canlıların çıkma şanslarının çok fazla olmadığını söyledi.

Yangın havuzları ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlarda su ikmali yapılması için kullanılıyor. Ancak yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde çocuklar serinlemek için bu havuzlara giriyor. Bu konudaki uyarı Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi’den geldi.

VATANDAŞLARIMIZ BU HAVUZLARA GİRMESİNLER

İsmail Tüfekçi, orman yangılarına müdahale eden araçlar ve helikopterlerin su ikmali yapabilmesi için dağlık bölgelerde ortalama 2025 kilometre aralıklarla havuzlar oluşturduğunu ifade ederek, “Bu havuzlarımız içeri doğru yataydır ve muşamba ile kaplıdır. İçerisine giren canlının bu manada çıkma şansı yok. Çünkü kaygan ve eğimlidir. Bu havuzlara girilmemesi için etrafını 2 kat tel örgü ile çeviriyoruz uyarı levhalarını asıyoruz.

Ayrıca insanlar girmesin diye içine ilaç da atıyoruz. Bu havuzlara girerlerse zarar görürler. Vatandaşlarımız hiçbir maksatla bu havuzlara girmesinler” dedi.

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...