“Madde bağımlılığı ile mücadelede başarılı olamazsak geleceğimiz adına son derece endişeli duruma düşeriz”

1 Temmuz 2017 10:40

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda önemli işlere imza atan Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzunköprü yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Vali Şehmus Günaydın tarafından ödüllendirildi.

“TOPLUM OLARAK BİR BÜTÜN HALİNDE MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

Valilik makamında gerçekleştirilen törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmaların son derece önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: “Geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin bu illete bulaşmamaları veya bulaşanların da bu illetten kurtarılmaları için bizim toplum olarak bir bütün halinde mücadele etmemiz gerekiyor. Toplumun tüm unsurlarının, bütün sivil toplum örgütlerinin, kamu görevlilerinin ve tüm vatandaşlarımızın bu mücadelede bize destek olmalarını bekliyoruz. Isparta’mızda da derneğimiz bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel çalışmalarla bu alanda daha iyi hizmet verecekler.

“ÇALIŞMALARIN DEVAMINI SAĞLAMAK LAZIM”

Bu sorunu topyekun bir bütün olarak ele alırsak başarılı oluruz.  Toplumun tüm kesimleri bu konuda gerekli desteği verdikleri zaman hem çocuklarımızı bu illetten korumuş oluruz, hem de bu illete bulaşan gençlerimizi de kurtarma adına çok daha önemli hizmetleri gerçekleştirmiş oluruz. Bu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar çok değerli ve çok önemli. Ama bunun devamını da sağlamak lazım. Bu gençlerimizi alıyoruz ve tedavilerini yaptırıyoruz. Daha sonra bunları kendi başlarına bıraktığımız zaman tekrar bu illete başlamaları da mümkün. Tüm bunların önüne geçebilmek için çalışmalarımızı çok detaylı ve kapsayıcı şekilde yapmamız lazım. Bunu tamam tedavi ettik işimiz bitti anlamında değil, bundan sonra da gençlerimizi topluma kazandırmak için çok faydalı işler yapmamız lazım.

“YAPILAN ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ”

Elimizde çok önemli bir projemiz var. Derneğimizin yaptığı çalışmaları 2-3 katına çıkaracak kapasite oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için üniversitemiz bize 50 dönüm arazi tahsis etti. Belediyelerimizin ortak olduğu yurt yaptırma birliği vasıtasıyla da bu tesisleri yapıp, derneğimiz ve bu konuda mücadele eden tüm sivil toplum örgütleri ile vatandaşlarımızla topyekun mücadele başlatmamız lazım. Biz bu mücadelede başarılı olamazsak geleceğimiz adına son derece endişeli duruma düşeriz. Bunun için de çok fazla gayret ve çaba göstermemiz lazım. Derneğimizin yaptığı çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak ve şevklerini diri tutmak için kendilerine bugün ödül takdim etmeyi uygun gördük. Dernek başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Yaptığı çalışmaları önemsiyoruz. Yaptıkları çalışmaları daha geniş alanlara yaymak için bu yolda birlikte yürümemiz lazım. Emniyet, sağlık ve diğer kurumlarla ile sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışmaları bizim bu mücadeledeki başarı oranımızı artıracaktır.”

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...