Babalara çocuklarının bakımı ve gelişimi konusunda eğitim verilecek

23 Haziran 2017 18:20

Yapı Kredi Bankası, Isparta’nın da dâhil olduğu 30 kentte, ‘Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor’ temalı proje başlatacak. 30 ayrı kursun açılacağı proje ile çocuklarının bakımı ve gelişimi konusunda eğitim alan babaların, cinsiyet eşitliğine yönelik tutumları da güçlendirilecek.

Yapı Kredi'nin Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle hayata geçirdiği "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesi ile çocuklarının bakımı ve gelişimi konusunda eğitim alan babaların, cinsiyet eşitliğine yönelik tutumları da güçlendiriliyor.

Babaları odak noktasına alarak özellikle kız çocuklarının aile içindeki konumlarını ve eğitim hayatına katılımlarını iyileştirmeyi hedefleyen proje, babaların kız ve erkek çocuklarını eşit bir şekilde desteklemelerini, ev içi işlerde eşitlikçi bir iş bölümüne gitmelerini ve kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlıyor.

Yapı Kredi Direktörü İmre Tüylü, "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesine ilişkin mevcut cinsiyet rollerine dayalı annelik ve babalık biçimlerinin kadın ve erkeğe yüklediği sorumlulukların eşitsizliği daha da derinleştirdiğini ve cinsiyet rollerinin bu şekilde yeni nesillere aktarılmasına neden olduğunu söyledi.

"EŞİTLİKÇİ BİR İLİŞKİ KURMASINI SAĞLIYOR"

Babaların cinsiyet eşitliğini benimseyen bireyler olmasının çocuklarının kadın ve erkeğe dair algısını doğrudan etkilediğini belirten Tüylü, "Erkeklerle özdeşleşmiş davranış kalıplarının eğitimler yoluyla giderilmesi ise erkeklerin baba olarak ev içinde demokratik, eşitlikçi bir ilişki kurmasını sağlıyor." dedi.

Tüylü, geçen yıl başlayan ve 2017'nin ilk dönemi tamamlanan program kapsamında şu ana kadar 80 kurs açıldığını, bu kurslarla bin 50 babaya ve aynı rakamlardaki anne ile çocuğa ulaştıklarını bildirdi.

2016-2017'de ilk eğitim dönemi tamamlanan programın ikinci döneminde de 30 kurs açmayı ve 450 babanın daha eğitim almasını hedeflediklerini anlatan Tüylü, buna göre gerekli organizasyonların yapıldığını, bu yıl düzenlenecek kursların Ankara, Afyon, Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Denizli, Isparta, Kütahya, Konya, Manisa, Trabzon ve Uşak'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tüylü, "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" eğitim programı ile babaları; babalık yapma biçimleri, cinsiyet rollerine dair algıları, kız ve erkek çocuklarını desteklemeleri bakımlarından güçlü bir şekilde değiştirirken, diğer taraftan da babaların ve erkeklerin değişimi konusunda bir gündem oluşturduklarını söyledi.

"14 HAFTA SÜREN KURSLAR, HAFTADA BİR GÜN, AKŞAM SAATLERİNDE VERİLİYOR"

Yapı Kredi Direktörü Tüylü, eğitimin, 15 ila 20 babanın katılımıyla, katılımcı grup tartışması ve örnek olay çalışması, hayalinde canlandırma, alıştırma gibi diğer yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak uygulandığını, grubun tamamının kendi babalarından, kendi babalıklarından getirdikleri deneyimleri paylaşabildikleri ve tüm grubun birbirinden öğrendiği etkileşimli çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattı.

Tüylü, programın iki modül halinde 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarının babalarına yönelik olarak yapıldığını, 14 hafta süren kursların, haftada bir gün, 2,5 saat süreyle akşam saatlerinde verildiğini, uygulamaların yapılandırılmış bir el kitabı ile eğitici eğitimini tamamlamış gönüllüler tarafından gerçekleştirildiğini ve programın her oturumunda işlenen konuyla ilgili olarak babalara ekler, broşürler, materyaller dağıtıldığını bildirdi.

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...