İlham veren üniversite: Gelecek burada

19 Haziran 2017 18:19

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), SDÜ’nün ‘ilham veren üniversite’ mottosu ve eğitim- öğretimde ‘Kurtuba’ modeli aydınlığında geleceği bugünden inşa ediyor. İİBF Akademik Kurul Toplantısı’nda geçtiğimiz dönemlerin analizi yapıldı; gelecekte hayata geçirilecek projelerin yol haritası çizildi. Ana tema: I- Uluslararasılaşma. II- Bilimsel projeleri, yayınları, eserleri, toplumu bilgilendiren, etkileyen akademisyenleri ve global çapta yüksek marka değeri, dijital çağın tüm enstrümanlarına yanıt veren bir fakülte…

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi SDÜ’nün ‘ilham veren üniversite’ mottosu ve eğitim- öğretimde ‘Kurtuba’ modeli aydınlığında geleceği bugünden inşa ediyor. İİBF Akademik Kurul Toplantısı’nda geçtiğimiz dönemlerin analizi yapıldı; gelecekte hayata geçirilecek projelerin yol haritası çizildi.

GELECEK BURADA

SDÜ İİBF 2016- 2017 Akademik Kurul Toplantısı yapıldı. Dekan Prof. Dr. Murat Okcu yönetiminde tüm İİBF ailesi, geçen akademik yılın analizini yaptı, gelecek rotasını çizdi. İİBF, SDÜ’nün kurumsal yapısı ve vizyonuna entegre olarak uluslararası sempozyumlardan bilimsel çalışmalara; akademik elektronik dergilerden dijital çağın tüm enstrümanlarına; global ölçekte toplumu aydınlatan, bilgilendiren, iz bırakan akademik yapıdan Colombia ve Michigan State gibi uluslararası üne sahip üniversiteler ile bilimsel tabanlı işbirliklerine kadar genel şemsiyede uluslarasılaşma perspektifi çizildi.

DİJİTAL ÇAĞ

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti (IoT), Büyük Veri , Dijital İkiz, Makine Öğretisi kapsamında çok önemli bir kongreye imza atacaklarını söyledi.  1-4 Kasım 2017 tarihleri arasında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün Dijital Çağda Kamu Yönetimi ve Politikaları başlıklı uluslararası kongre düzenleyeceklerini açıklayan Prof. Dr. Murat Okcu, “Dünyanın en değerli üniversitelerinden de katılım olacak. Uluslararası KAYFOR 15 Kongresi’nin bir özgün tarafı da ‘Dijital Çağ Araştırmaları’ olacak. Yine 5- 7 Ekim 2017’de ise ‘Sürdürülebilir Küresel Rekabet’ temalı II. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektif Kongresi düzenleyeceğiz” dedi.

284 ETKİNLİK

SDÜ İİBF Akademik Kurul Toplantısı’nda sunum yapan Dekan Prof. Dr. Murat Okcu, 2016- 2017 Akademik Yıl’da 284 etkinliğe imza attıklarını söyledi. Akademik Kurul Toplantısı öncesinde 2.940 kişinin katıldığı Öğrenci Memnuniyet Anketi düzenlediklerini anlatan Okcu, şöyle dedi: “9.332 öğrencimiz var. Ankete 2.940 öğrencimiz katıldı. 1’i açık uçlu olmak üzere 43 soru yönelttik. Çıkan sonuçların bazıları üzerinde düşünmemiz, tartışmamız ve bunun aydınlığında hâli hazırdaki sorunları çözmemiz gerekiyor.”

ULUSLARARASILAŞMA

İİBF’nin uluslararası standartlarda dergi çıkardığını, özel sayılar yayınladığını kaydeden Okcu, “Yarı akademik düzeyde elektronik dergi çıkarmak için de kollarımızı sıvadık. Uluslararası görünürlük de çok değerli. Bunu çok önemsiyoruz. Uluslararasılaşmanın bir parçası da yabancı uyruklu öğrenci. Bu bağlamda 282 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Artırmak için çalışmalar yapıyoruz. SDÜ’nün kurumsal yapısına entegre şekilde çalışıyoruz. Ama İİBF olarak özgün eserlere de imza atıyoruz. Uluslararası kongreler bunun bir kanıtı. 2017- 2018 Akademik Dönemde İİBF’nin kuruluşunun 25’inci yılını kutlayacağız. Çok özgün çalışmalar yapıyoruz. Logo konusunu önemsiyoruz. İİBF logosunu Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettireceğiz” şeklinde konuştu.

1 YILDA NELER OLDU?

SDÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, 2016- 2017 Akademik Yıl’da hayata geçirilen projeleri de ana başlıkları ile şöyle özetledi:

“28 uluslararası bilimsel etkinlik düzenledik. 403 çalışma, indeks, hakemli yayınlara girdi, kitap haline dönüştürüldü. 46 bilimsel araştırma projesi yapıldı. 2 uluslararası ödül kazanıldı. 97 lisansüstü çalışma yapıldı. Genel toplamda 284 etkinliğe imza atıldı.”

İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu’nun konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Osman Kürşat Acar tablolar halinde 2016-2017 Akademik Yıl Faaliyet raporunu katılımcılarla paylaştı. Faaliyet raporunun sunumun ardından Bölüm Başkanları söz alarak bir önceki akademik yıl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Kurul’da 2016 yılına ait Akademik Teşvik Puanı Değerlendirmesi açısından en yüksek puana sahip olan akademisyenlere plaket takdim edildi.  Kategorilere göre belirlenen isimler Prof. Dr. Ramazan Erdem, Doç. Dr. Nilüfer Negiz, Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş ve Araştırma Görevlisi Seyhan Özdemir oldu.

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...