Ramazan Şenliklerine Eğirdir Kırıntı köyünde devam edildi

18 Haziran 2017 14:08

Isparta Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ Sloganıyla, köylerde etkinlik düzenliyor.  Isparta Belediyesi bu kapsamda 8.etkinliğini Eğirdir’in Kırıntı Köyünde gerçekleştirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın etkinliğe eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Köy meydanında kurulan sofralarda akşam ezanı ile birlikte iftarlar açıldı. Kırıntı başta olmak üzere çevre köylerin muhtar ve vatandaşlarının da katıldığı programa belediye meclisi üyeleri de eşlik etti.

İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden ve Ramazan ayını tebrik eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ardından iftarını vatandaşlarla birlikte açtı. Çocuklar için Hacivat Karagöz oyunu düzenlenirken kurulan balon parkta minikler gönüllerince eğlendi. Yüz boyamaları ve ebrunun yapıldığı gecede ayrıca vatandaşlara gül şerbeti, dondurma ve pamuk şeker ikramları gerçekleştirildi.

Programda vatandaşlara Türk Bayrakları dağıtılırken, mehter gösterisi yer aldı. Son olarak semazen eşliğinde İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne aldı.

Kırıntı Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, Isparta Belediyesinin düzenlemiş olduğu Ramazan Şenliklerine köylerinin dahil edilmesinden dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür ederken, “Isparta’da Ne Varsa Köyde de Olacak’ dediniz, Isparta’mızda olanı köylerimize de taşıdığınız için sizlerin şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu bizi çok memnun ediyor, halkımız çocuklarımız çok güzel bir gün geçiriyor” dedi.

Köylerdeki arkadaşlıkların, dostlukların şehirlerden çok daha farklı olduğuna vurgu yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Köylerimizde bu güzelliği gördüğüm için çok mutluyum. Bu tablo görmek istediğim bir tablo. Özlemi köylerimizde yaşıyoruz. Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı sevinçliyim. Ramazan ayınızı kutluyor, şimdiden yaklaşan bayramımızı tebrik ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarken, sizleri Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.  

Köylerine Ramazan Şenliklerinin getirilmesini değerlendiren vatandaşlar, “Çok güzel bir etkinlik, bizde hiç böyle bir şey olmamıştı. Başkanımız zaten çok çalışıyor, şehirdekileri buraya getirdiği için teşekkür ederim. Kıyıda köşede kalmış köyler hatırlandı. Hatırlanmak güzel bir duygu. Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz, güzel hizmetlerinin devamını diliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...