“İl’de yaşayanlar için çok önemli bir plan”

14 Haziran 2017 18:25

Isparta’nın geleceğini planlayan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı hazırlayan firmanın yetkilisi Şehir Plancısı Gülşen Bozkurt, “Üst ölçekli plan ile şuan yaptığımız plan arasında bir farklılık oluşmadı çünkü Isparta’daki ürettiğimiz kararlar oraya daha çok yansıdı. Bunun da Isparta için bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

Isparta’nın 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı hazırlayan firmanın yetkilisi Şehir Plancısı Gülşen Bozkurt, İl Genel Meclisi’nde plan hakkında bilgi verdi. Plan çalışmasının Ocak ayından itibaren devam ettiğini belirten Bozkurt, “Bir ilin çok önemli kararlarını üreten bir plan. İlde yaşayanlar için çok önemli bir plan. İşe başladığımız tarihten itibaren bütün ilçelerle gidilmiş, kaymakamlıklar ve yereldeki kurumlarla görüşülmüştür. Kurumlar bize yazılı olarak düşündükleri ve projeleri bize ilettiler. Kurumlardan gelen ilk görüşlerden sonra ilk kez bu planlama çalışmasından sonra kurumlarla defalarca toplantılar yaptık. Kurumlardan gelen görüşleri açtık. Siz bu görüşleri bize verdiniz bundan farklı görüşleriniz veya düzelteceğiniz şeyler var mı diye sorduk. Isparta’da bu kadar sağlıklı süreç yaşadığımızı düşünüyorum. Belediyelerde bu toplantılara katıldı. Tarımdan büyük ovalar ve tarımsal sitler geldi. Bunlar çok yeni. Plan kararlarımızı yönlendirebilecek, plana yansıması gereken görüşler. Planlama çok dinamik bir süreç” dedi.

ISPARTA’DAKİ ÜRETTİĞİMİZ KARARLAR ORAYA DAHA ÇOK YANSIDI

Üst ölçekli plan olarak 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı olduğunu kaydeden Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çevre düzeni planı bizim işimiz süresince değişikliğe uğradı. Daha önce Isparta-Konya 1/100.000 ölçekli çevre düzeni vardı. Bu planlar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ve anayasa dediğimiz, alt ölçekli planların mutlaka uyması gereken bir plandır. Bu plan değişikliğe uğradı. Çünkü Isparta-Konya istatistiki bölge sınıflamasını temsil etmiyordu. Bakanlık bu planı Isparta, Burdur, Antalya 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı olarak onayladı. 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı başladığında bizim planımız ilerlemişti. Bakanlık bizim planı baz alarak alt ölçekli planın üst ölçekli planı biraz daha yönlendirdiği bir plan olabildi. Üst ölçekli plan ile şuan yaptığımız plan arasında bir farklılık oluşmadı çünkü Isparta’daki ürettiğimiz kararlar oraya daha çok yansıdı. Bunun da Isparta için bir şans olduğunu düşünüyorum.

Plan hükümlerinde planda gözükmemiş ama yarın ihtiyaç olacak bir kullanımın yapılabileceğini söyleyen hükümler vardır. Bugün kurumlar size şöyle bir yatırımı buraya getiriyorum demedi ama bu plan bitti, ertesi gün dedi ki ben böyle bir yatırım getiriyorum. O elbette yapılabilir. Bu değiştirilemeyecek bir plan değil. Ama mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışan bir plan.”

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...